latinica  ћирилица
14/03/2019 |  18:24 ⇒ 15/03/2019 | 07:52 | Autor: RTRS

Postavljen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Doboju (FOTO)

U Doboju je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice. Bolnicu će u naredne tri godine graditi kineska korporacija Čajna sinofarm, s kojom je potpisan ugovor o izgradnji po principu "ključ u ruke". Ovo je kapitalni projekat vrijedan skoro 100 miliona KM i jedan je od najznačajnijih poduhvata Vlade Republike Srpske u zdravstvenom sistemu, kojim će kvalitetnu zdravstvenu uslugu dobiti više od 250.000 građana dobojske regije.

Ovo je veliki dan za Doboj, događaj koji se dugo čekao i koji je za mnoge nekad bio i nestvaran. Za 36 mjeseci Doboj će dobiti moderan zdravstveni centar, a njegovom izgradnjom treba da pokažemo našu sposobnost da u teškim vremenima znamo izabrati važne projekte i baviti se našom budućnošću, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, polažući kamen temeljac za novu bolnicu u Doboju.

- Bolnica se gradi iz sredstava budžeta Republike Srpske i dobiće najsavremeniju opremu. Ovdje su se srele naša želja i potreba i sposobnost kineskih partnera da izgrade ovaj objekat. Doboj zaslužuje ovu bolnicu. Za 36 mjeseci ovdje ćemo se ponovo nađi, na ponos svih nas - istakao je Dodik.

Kineski ambasador u BiH Đi Ping ističe da je ovo jedan od značajnih projekata.

- Ovaj projekat je, ne samo prvi takav u Republici Srpskoj i BiH, već takođe jedan od rijetkih projekata i na Balkanu - kaže on.

Doboj: Kamen temeljac za novu bolnicu (Foto: RTRS)

Prvi put Doboj će imati bolnicu čije će sve službe biti pod jednim krovom. Specijalističke službe i urgentni centar biće opremljeni savremenom medicinskom opremom.

Bolnica od šest spratova, raspolagaće sa više od 460 kreveta. Ugovor o projektovanju , izgradnji i opremanju nove bolnice sa kineskom kompanijom Čajna sinofarm potpisao je ministar zdravlja Alen Šeranić.

- Bolnica u Doboju biće izgrađena na oko 27.000 metara kvadratnih iskoristivnog prostora, što je vrlo važno sa aspekta kvaliteta zdravstvene usluge - poručio je Šeranić.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić nije krio zadovoljstvo postavljanjem kamena temeljca.

- Grad Doboj dobija jednu savremenu bolnicu, bolje uslove za rad, bolju opremu za rad - istakao je Јerinić.

Doboj: Kamen temeljac za novu bolnicu (Foto: RTRS)

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su brojni građani Doboja i susjednih opština koji su bili i te kako zadovonjni što će ljihov grad dobiti novu bolnicu.

Vlada Srpske u proteklom periodu finansirala je izgradnju zdravstvenih objekata u Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Nevesinju i rekonstrukciju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, objekata u Foči, Gradišci i Zvorniku.
Bolnica u Doboju dio je planiranih kapitalnih investicija u bolničkom sektoru Srpske.

Povezane vijesti:

Nova bolnica u Doboju unaprijediće zdravstvo regije

Doboj: Potpisan ugovor od 88,5 miliona KM za izgradnju nove bolnice