latinica  ћирилица
15/03/2019 |  13:08 ⇒ 16/03/2019 | 08:01 | Autor: RTRS

Cvijanović: Јačati saradnju Srpske sa evropskim regijama (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se drugog dana Evropskog samita regija i gradova koji se održava u Bukureštu, sa predsjednikom Skupštine evropskih regija Magnusom Berntsonom.
Predsjednica Cvijanović sa predsjednikom Skupštine evropskih regija Magnusom Berntsonom - Foto: RTRS
Predsjednica Cvijanović sa predsjednikom Skupštine evropskih regija Magnusom BerntsonomFoto: RTRS

Na sastanku sa Berntsonom, razgovarano je o trenutnim aktivnostima i strukturi Skupštine evropskih regija, čiji je Republika Srpska član od 2007. godine, kao i o čvršćem povezivanju Srpske sa drugim regijama koje su članovi ove organizacije.

Sastanak Cvijanovićeve sa Berntsonom (Foto: RTRS)

Predsjednica Cvijanović je ovom prilikom istakla da je Republika Srpska zainteresovana za jačanje saradnje i aktivniji angažman u okviru Skupštine, koja okuplja 35 regija iz svih dijelova Evrope.

Tokom Samita u Bukureštu, predsjednica Republike Srpske danas se sastala i sa predsjednikom slovačke regije Bratislava Јurajom Drobom, sa kojim je razgovarala o iskustvima Slovačke u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i o privrednoj saradnji Srpske i Bratislave u okviru Evropske mreže preduzetništva.

Sastanak Cvijanovićeve sa Јurajom Drobom (Foto: RTRS)

Dvodnevni Evropski samit regija i gradova, na kojem je učestvovala i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, završen je danas usvajanjem zajedničke deklaracije, a učesnicima se na kraju Samita obratio i predsjednik Rumunije Klaus Јohanis, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Govor predsjednika Rumunije Klausa Јohanisa (Foto: RTRS)