latinica  ћирилица
15/03/2019 |  15:23 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS

Selak: Podrška inicijativi za povećanje plata policajcima u KPZ i Sudskoj policiji

Policajci u kazneno popravnim ustanovama i Sudskoj policiji obavljaju izuzetno odgovoran posao i zato treba podržati zaključak Sindikata pravosuđa i Ministarstva pravde o isplati dodatne naknade, kao što je urađeno za policijske službenike MUP-a, kaže narodni poslanik i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost NSRS Goran Selak.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

- Policija u kazneno popravnim ustanovama, kao i Sudska policija u Republici Srpskoj, radi na specifičnim i teškim poslovima, profesionalno obavljaju svoju dužnost u kontaktu sa zatvorenicima i pritvorenicima, vode brigu o sporovođenju takvih lica i brinu o bezbjednosti kazneno popravnih ustanova. Kao i ostali zaposleni, svakako zaslužuju veća primanja i zato u poptunosti podržavam zaključak Sindikata i Ministarstva pravde o poboljšanju materijalnog položaja radnika, kao i svih zaposlenih u pravosudnim isntitucijama Srpske - kaže Selak.

U Banjaluci je danas održan sastanak ministra pravde Republike Srpske Antona Kasipovića i predstavnika Sindikata pravosuđa Srpske, na kome je zaključeno da je potrebno sagledati mogućnosti da ovlaštenim službenim licima zaposlenim u kazneno-popravnim ustanovama i Sudskoj policiji bude utvrđeno pravo na isplatu dodatne naknade.

Iz Ministarstva pravde Republike Srpske saopšteno je da je rečeno da bi se to moglo riješiti na način kako je to urađeno za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.