latinica  ћирилица
15/03/2019 |  18:29 ⇒ 18:52 | Autor: RTRS

Telegrami saučešća povodom smrti Zdravka Krsmanovića

Zvaničnici Republike Srpske uputili su telegrame saučešća porodici bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Zdravka Krsmanovića koji je preminuo u 62. godini, nakon kraće i teške bolesti.
Zdravko Krmanović - Foto: RTRS
Zdravko KrmanovićFoto: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je izraze najdubljeg saučešća porodici Krsmanović.

- Sa tugom i žalošću primila sam vijest o smrti Zdravka Krsmanovića. Njegov iznenadni odlazak veliki je gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za cjelokupnu javnost Republike Srpske - navedeno je u telegramu saučešća predsjednice Srpske.

Telegram saučešća uputio je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

- U ovim tužnim trenucima koji su vas zadesili, izražavamo poštovanje i saosjećanje sa porodicom, prijateljima i poštovaocima Zdravka Krsmanovića - naveo je Čubrilović.

Predsjednik Vlade Radovan Višković naglasio je da je Krsmanović, vršeći brojne visoke dužnosti tokom karijere, dao značajan doprinos u izgradnji privrednog i društvenog sistema Republike Srpske.

- Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti vašeg supruga i oca Zdravka Krsmanovića, bivšeg narodnog poslanika, dugogodošnjeg načelnika opštine Foča, istaknutog društvenog radnika i saradnika. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog dubokog saučešća - naveo je Višković u telegramu.

Telegram saučešća porodici Krsmanović uputio je i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- Upućujem vam izraze mog dubokog saučešća povodom smrti vašeg supruga i oca. Zdravko Krsmanović ostaće u trajnom sjećanju kao uvažen i poštovan društveni radnik, privrednik i saradnik, koji je obavljao brojne odgovorne dužnosti tokom karijere - saopšteno je iz Predsjedništva.

Potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta Zdravko Krsmanović preminuo je u 62. godini nakon kraće i teške bolesti.