latinica  ћирилица
22/03/2019 |  12:07 | Autor: SRNA

M.Grad: U februaru evidentirana 44 migranta

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u februaru su evidentirana 44 migranta, a policija preuzima niz preventivnih i operativnih mjera i radnji da bi se ova pojava držala pod kontrolom, rekao je danas zamjenik načelnika Uprave Branislav Karaulac.
Migranti - Foto: RTRS
MigrantiFoto: RTRS

Karaulac je na današnjoj konferenciji za novinare naglasio da je stanje bezbjednosti na ovom području zadovoljavajuće, te naveo da je februaru evidentirano 13 krivičnih djela, što je na istom nivou kao i prethodne godine.

- Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 84,61 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu je 71,43 odsto - dodao je Karaulac.

U februaru su se, kako je rekao, dogodile 23 saobraćajne nezgode, što je više za 12 u odnosu na uporedni period.

- U posmatranom periodu nije bilo poginulih, ni teško povrijeđenih lica, lakše je povrijeđeno pet lica, što je više za dva u odnosu na uporedni period - naveo je Karaulac.

U februaru je na području koje operativno pokriva ova uprava evidentirano 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je za jedno manje nego u uporednom periodu.