latinica  ћирилица
25/03/2019 |  16:38 | Autor: RTS

Dip parpl 6. decembra u Beogradu

Јedan od najvećih bendova u istoriji roka Dip parpl održaće koncert 6. decembra u Štark areni u Beogradu.
Dip Parpl u Kombank areni, 2014. godina (foto: Aleksandar Baba-Vulic) - Foto: youtube
Dip Parpl u Kombank areni, 2014. godina (foto: Aleksandar Baba-Vulic)Foto: youtube

Engleski rokeri, predvođeni Јanom Gilanom održali su spektakularni nastup 2014. godine u Areni pred više od 10.000 ljubitelja rokenrol zvuka.

Smoke on the Water, Black Night, Hush, Highway Star, The Mule i drugi hitovi iz karijere benda duge skoro pola vijeka, ponovo će odjeknuti Arenom.

Prije dvije godine, rok ikone su započele  "Long Goodbye" turneju, za koju su planirali da bude posljednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri.

Zbog ogromnog interesovanja miliona obožavaoca širom svijeta, Dip parpl će u okviru turneje ponovo posjetiti neke zemlje, a Srbija je jedna od njih.

Dip parpl je jedan od najuticajnijih hard rok sastava svih vremena.

Bend je nastao u Hertfordu 1968. godine i od tada je uticao na brojne rok i metal bendove, među kojima su i Ajron mejden, Metalika, Motorhed, Bon DŽovi, Aerosmit, Pantera, Gans end rouzis...

Njihove ime je u Ginisovoj knjizi rekorda kao "najglasniji bend na svijetu" i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova u istoriji rokenrola.

Bend je 2016. godine ušao i u Rokenrol kuću slavnih.

Dip parpl se smatraju pionirima hevi metal zvuka i autori su najpoznatijeg rifa u istoriji rokenrola – Smoke on the Water sa albuma Machine Head.

Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 komplilacija "najboljih pjesama", a nedavni izvještaji pokazuju da je Dip parpl prodao preko 100 miliona kopija svojih albuma širom svijeta.