latinica  ћирилица
25/03/2019 |  16:47 ⇒ 22:31 | Autor: RTRS

Zajednički projekti Vlade Srpske i UN-a na obostrano zadovoljstvo

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa rezidentnom koordinatoricom UN u BiH Sezin Sinanoglu o aktuelnim temama u vezi sa implementacijom projekata koje republičke institucije i lokalne zajednice širom Srpske realizuju u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija u BiH.
Višković-Sinanoglu - Foto: RTRS
Višković-SinanogluFoto: RTRS

Dosadašnja saradnja Vlade Republike Srpske i UN-a je ocijenjena kao konstruktivna i dobra, a sagovornici su izrazili očekivanje da će i u narednom periodu ona biti nastavljena kroz realizaciju zajedničkih projekata, na obostrano zadovoljstvo.

Višković je naglasio da su u dokumentu Ekonomska politika za 2019. godinu, istaknuti najveći prioriteti u radu Vlade, od kojih je produktivnost i konkuretnost domaće privrede na prvom mjestu, a da zatim slijedi obrazovanje kroz nove osmišljene programe u oblasti informacionih tehnologija.

Razgovarano je i o drugim aktuelnim temama i planiranim programima UN-a u Republici Srpskoj i BiH, a Višković je istakao da će Vlada Srpske nastaviti da pruža podršku aktivnostima UN-a koje mogu doprinijeti društvenom razvoju i efikasnijoj implementaciji predviđenih reformi, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.