latinica  ћирилица
26/03/2019 |  13:55 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Spriječeno krijumčarenje 17 ilegalnih migranata

Pripadnici Јedinice granične policije Trebinje spriječili su na graničnom pojasu na području Gacka krijumčarenje 17 lica afro-azijskog porijekla iz Crne Gore u BiH.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Јedna grupa migranata otkrivena je prilikom kontrole automobila "golf" i "audi" registarskih oznaka BiH, dok je druga grupa uočena nadzorom granice na tom području, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi uhapšeni su vozači ovih automobila čiji su inicijali A.S. /27/ i E.K. /44/.

Vozilo i drugi dokazni materijali, koji su otkriveni juče, privremeno su oduzeti, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće dostavljen Tužilaštvu BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Iraka, nakon čega su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Službenici Јedinice granične policije Zvornik, spriječili su danas na području graničnog pojasa ovog grada krijumčarenje 12 jagnjadi iz Srbije u BiH.

U vezu s ovim događajem dovode se dvojica državljana BiH protiv kojih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Na Graničnom prelazu Orašje danas je uhapšen državljanin BiH čiji su inicijali S.B. /30/ jer je provjerama utvrđeno da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela prevara.