latinica  ћирилица
29/03/2019 |  22:56 ⇒ 23:11 | Autor: RTRS

Vojska Crne Gore slavila 10 godina članstva Albanije u NATO

Nakon učešća pripadnika Vojske Crne Gore na proslavi hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", pripadnici crnogorske Počasne garde učestvovali su na svečanosti povodom desetogodišnjice članstva Albanije u NATO, piše portal IN4S.
Pripadnici VCG na defileu u Tirani (Foto: in4s.net) -
Pripadnici VCG na defileu u Tirani (Foto: in4s.net)

Kako su naveli iz crnogorskog Ministarstva odbrane, tim povodom, upriličen je svečani defile albanskih Oružanih snaga na Trgu Majke Tereze, uz prisustvo nosilaca zastava svih zemalja članica NATO, među kojima i tri pripadnika Počasne garde Vojske Crne Gore.

"Svečanosti" je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore Slobodan Filipović.

- Učešće državnog sekretara Filipovića još jedan je u nizu pokazatelja sadržajnih i intenzivniih odnosa Crne Gore i Republike Albanije, koje će kao zemlje saveznice nastaviti da promovišu očuvanje mira i stabilnosti, kako u regionu, tako i šire, zalažući se za aktivno sprovođenje NATO politike otvorenih vrata - saopšteno je iz Ministarstva, prenosi portal INS4.

Podsjećamo, albanski premijer Edi Rama poručio je na ceremoniji obilježavanja desete godišnjice članstva Albanije u NATO, da je uključivanje samoproglašenog Kosova u Alijansu neophodno, te da će predstavljati "dodatni kapital za taj vojni savez u preuzimanju potpune bezbjednosne kontrole".