latinica  ћирилица
10/04/2019 |  07:48 ⇒ 07:55 | Autor: SRNA

Počinju "Dani Vlade S. Miloševića"

Manifestacija "Dani Vlade S. Miloševića", koja će večeras biti otvorena u Banjaluci, okupiće više od 100 umjetnika iz regiona i cijele Evrope.
Dani Vlade Miloševića - Foto: RTRS
Dani Vlade MiloševićaFoto: RTRS

Manifestacija, koju organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, biće svečano otvorena u 20.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor i trajaće do 18. aprila.

Osim u Banskom dvoru, događaji će biti organizovani i u prostoru Akademije, Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Muzeja Republike Srpske i na Tvrđavi Kastel.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Sanda Dodik rekla je da je fokus ovogodišnje manifestacije na promociji potencijala studenata Akademije.

- Planirali smo da manifestaciju otvorimo i zatvorimo koncertom najboljih studenata instrumentalnih smjerova, a dva najbolja studenta će na otvaranju dobiti nagrade - rekla je Dodikova.

Ona je napomenula da će, osim koncerata, u okviru manifestacije biti otvorena i izložba "Osmo svjetsko bijenale studentskog plakata", te održana projekcija studentskih filmova.

- Veoma značajan segment predstavlja i naučni skup na kojem će biti predstavljeno oko 80 radova stručnjaka iz cijele Evrope, a koji će doprinijeti da se muzikologija sagleda i sa naučne strane - rekla je Dodikova.