latinica  ћирилица
12/04/2019 |  13:08 ⇒ 13:08 | Autor: SRNA

Sud odobrio izručenje Јešovnika Hrvatskoj

Viši sud u Subotici zaključio je da su ispunjeni zakonski uslovi za izručenje Hrvatskoj njenog državljanina Darjana Јešovnika, poznatijeg kao "hrvatski kralj kokaina", koji je prošlog vikenda uhapšen na srpsko-mađarskoj granici.
Subotica (foto:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.ba) -
Subotica (foto:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.ba)

Sud je donio rješenje kojim se utvrđuje da su ispunjene pretpostavke za izručenje Јešovnika, a konačnu odluku treba da donese ministar pravde Srbije Nela Kuburović, javili su beogradski mediji.

Јešovnik je prethodno dao saglasnost pravosudnim organima Srbije da bude izručen matičnoj zemlji koja ga traži zbog trgovine drogom, čime se praktično odrekao i prava na žalbu povodom odluke o izručenju.

Darjan Јešovnik, dugogodišnji bjegunac, uhapšen je u utorak, 9. aprila, u Srbiji, na granici sa Mađarskom, na graničnom prelazu Horgoš, pod lažnim imenom.

Јešovniku je nakon hapšenja određen ekstradicioni pritvor.

MUP Hrvatske saopštio je ranije da je Јešovnik bio u bjekstvu od 2011. godine i da je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice i Evropskog naloga za hapšenje zbog sumnje da je dio kriminalne grupe čiji su članovi iz Јužne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina u Hrvatsku, Sloveniju, Španiju i Holandiju.