latinica  ћирилица
12/04/2019 |  20:11 | Autor: RTRS

Talić: Suturlija kao nova turističko-sportsko rekreativna destinacija

Suturlija bi uskoro mogla postati nova turističko-sportsko rekreativna destinacija sa svim pratećim sadržajima neophodnim za razvoj lokalnog turizma, zaključak je radnog sastanka koji je organizovao predsjednik Poligrafa Zoran Talić sa stručnjacima iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma.
Zoran Talić - Foto: RTRS
Zoran TalićFoto: RTRS

Talić kaže da je vizija da kanjon Suturlije, koji je samo dva kilometra udaljen od centra grada, pretvorimo u omiljeno okupljalište građana i turista.

- Ideja je da napravimo ljepši ambijent i da ta destinacija bude pristupačna svim ljubiteljima prirode. S tim ciljem u narednom periodu uputiću prijedlog za utvrđivanje zoning plana nadležnima kako bi taj lokalitet pretvorili u jedan sasvim novi sportsko-rekreativno turistički centar na području Banjaluke - rekao je on.

Goran Dimitrić, stručnjak iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma kaže da Suturlija, kao novi projekat u cilju razvijanja turističke ponude grada, svakako ima potencijal da privuče još više turista u Banjaluku.

- Na poziv gospodina Talića, formirali smo tim stručnjaka sa željom da napravimo najadekvatniji ambijent na lokalitetu Suturlije kako bi ga pretvorili u novu sportsko-rekreativnu destinaciju - navodi on.

Govoreći o potencijalima Suturlije, sa sastanka je napomenuto da je u obuhvatu buduće turističko-rekreativne destinacije, neophodno sačuvati postojeće potencijale kao što su penjališta sa određenim brojem smjerova, ali i napraviti nove sadržaje za sve posjetioce.

Između ostalog, sa sastanka je zaključeno da buduća turistička destinacija nosi epitet Park prirode Suturlija.