latinica  ћирилица
13/04/2019 |  11:17 ⇒ 16:51 | Autor: SRNA

Vučić: Neće biti dozvoljeno nasilje i blokada institucija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da se današnjim protestom dijela opozicije pred Skupštinom Srbije u Beogradu neće ništa postići, ali da niko neće dozvoliti nasilje i blokadu pojedinih mjesta.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

- Neće postići ništa sem vike, dreke i buke. Јa ću danas biti na svom radnom mjestu i žao mi je što su noćas priređivali nasilje odbornicima koje je izabrao narod - rekao je Vučić za Televiziju Pink.

Komentarišući to što su pristalice Saveza za Srbiju tokom noći izbacile odbornike SNS-a iz zgrade Skupštine opštine Stari Grad, Vučić je rekao da ti odbornici nikoga nisu ugrožavali, te da su na njih poslali huligane i batinaše.

- Naši poslanici i odbornici sjede i čuvaju institucije. Ti ljudi pokazaju da se demokratskim putem suprostavljaju nasilju - rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zabrinutnost zbog motki pronađenih u Osnovnoj školi "Drinka Pavlović" u blizini Skupštine Srbije, te ocijenio kako je očigledno da je trebalo da služi za napad na lidere Saveza za Srbiju da bi se predstavili kao žrtve.

On je rekao da je policija po dojavi izašla na lice mjesta.

Policija je rano jutros u dvorištu Osnovne škole "Drinka Pavlović" u Kosovskoj ulici u Beogradu, u blizini Skupštine Srbije, gdje će biti održan protest Saveza za Srbiju, pronašla punu torbu drvenih palica za koje se sumnja da su ih sinoć sakrili učesnici protesta da bi ih iskoristili za izazivanje nereda na današnjem skupu.

Prema nezvaničnim informacijama, plan je bio da jedna grupa, koju je za ozbiljnu svotu novca angažovao Savez za Srbiju, ovim palicama napadne učesnike protesta da bi se prikazali kao žrtve i da bi se izazvali neredi i sukobi na ulici.

Osim drvenih palica u torbi su pronađene hirurške rukavice i maske koje je trebalo da posluže u skrivanju otisaka i napadača.

Policija je pokrenula istragu i obavila uviđaj.