latinica  ћирилица
13/04/2019 |  13:44 ⇒ 14:22 | Autor: SRNA

Radojičić uručio deset "kapriolo" bicikala

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas 10 "kapriolo" bicikala učesnicima akcije "Baci lajk i osvoji bajk", organizovane u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci".
„Baci lajk i osvoji bajk“ (foto:banjaluka.rs.ba) -
„Baci lajk i osvoji bajk“ (foto:banjaluka.rs.ba)

U akciji, koja se odvijala putem Fejsbuka, učestvovalo je više od 3.600 stanovnika Banjaluke, a najsretnijih deset osvojilo je bicikla.

Radojičić je naveo da su bicikli brendirani logom manifestacija "Proljeće u Banjaluci", koja objedinjuje stotinjak zabavnih, muzičkih i sportskih događaja.

- Cilj je promocija zdravog načina života i češćeg korištenja bicikala kao alternativnog načina prevoza - rekao je Radojičić.

Radojičić je istakao da se aktivno radi na proširenju mreže biciklističkih staza da bi se promijenile ustaljene navike u prevozu, što bi trebalo da dovede do što manjeg korištenja motornih vozila.

On je podsjetio na sistem gradskih bicikala "Bl bajk", koji je pokrenut prošle godine, te dodao da će ovog proljeća, pored četiri postojeća terminala, dobiti još jednu stanicu u naselju Obilićevo.

Direktor "Kapriolo sport" centra Srđan Vukobrat rekao je da su učesnici akcije dobili bicikle ovog brenda koji se za tržište BiH proizvode u Banjaluci.

Suzan Bućan, koja je dobitnica bicikla, smatra da bi Banjalučani trebalo da se više okrenu alternativnim načinima prevoza.