latinica  ћирилица
13/04/2019 |  14:56 | Autor: SRNA

U Podgorici 18. aprila protest pokreta "Zajedno do slobode"

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević najavio je da će u četvrtak, 18. aprila, u Podgorici biti održan protest pokreta slobodnih građana "Zajedno do slobode", čiji je osnivač, i da će se okupljenima obratiti putem video-bima.
Duško Knežević (foto: atlasfoundation.me) -
Duško Knežević (foto: atlasfoundation.me)

Knežević je na protest pozvao sindikate, nevladine organizacije, studente, oštećene klijente Atlas i IBM, sve slobodne građane te, kako je naveo, prave opozicione partije.

On je naveo da će protest biti održan u 19.00 časova ispred Specijalnog tužilaštva u centru Podgorice, kao i da na tim okupljanjima koje organizuje njegov pokret neće biti cenzure niti sitnog politikanstva i mešetarenja.

- Tehničke vlade neće biti bez kontinuiteta protesta i pritiska. Svi ste dobrodošli, Duško Knežević će vam se lično obratiti na skupu - naveo je Knežević u pisanoj izjavi dostavljenoj Srni.

On je najavio da će se nastaviti iznositi novi dokazi o korupciji i kriminalu aktelne vlasti, kao i imovini i tajnim računima porodice Đukanović, "na čijem otkrivanju rade međunarodni timovi finansijskih eksperata".

Knežević je najavio da će Atlas grupa, s ciljem naplate štete od države crne Gore, sa međunarodnim klijentima "prefinansirati" proces pred međunarodnom arbitražom u Vašingtonu za klijente i zaposlene u bankama koji su izgubili posao.

On je istakao da je neprijatno iznenađen izjavama lidera organizacje "97.000 - Odupri se" DŽemala Perovića da neće podržati protest protiv aktuelne vlasti koji organizuje pokret "Zajedno do slobode" .

Knežević je podsjetio da su protesti počeli nakon što je objavio snimak na kojem bivši gradonačelnik Podgorice Migo Stijepović stavlja u džep dvije koverte u kojima je ukupno bilo 97.500 evra namijenjenih za predizbornu kampanju i kupovinu glasova u Zeti.

On je napomenuo da su aktivisti organizacije "97.000 - Odupri se" na prva četiri mitinga dijelili koverte kao simbol protesta, kao i da je ta okupljanja podržavao od početka.

Knežević je istakao da ne podržava nijednu političku partiju iz opozicije, već samo ujedinjenu opoziciju i svoj narod da se izbori za slobodu.