latinica  ћирилица
13/04/2019 |  15:50 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Konferencija posvećena digitalnom marketingu "Konverzija"

U Banjaluci se održava dvodnevna Konferencija posvećena digitalnom marketingu pod nazivom "Konverzija". Konferencija je okupila više od 400 učesnika i 26 stručnjaka iz ove oblasti, a cilj je razmjena iskustava i njihova primjena u praksi.

Na konferenciji će biti predstavljene najnovije tehnologije koje su do sada najefikasije primjenjivane na tržištu Balkana, a Banja Luka je, prvenstveno zbog svog geografskog položaja u regiji odabrana kao centar.

- Ciljna publika nisu početnici, već eksperti i mi pokušavamo da regionalno podignemo standard znanja, kvalitetom sadržaja. Svakako da je primjenjiv na Balkanu - kaže Nedim Šarović, organizator Konferencije o digitalnom marketingu "Konverzija".

Republika Srpska zainteresovana je za digitalni marketing, budući da platforme pružaju nove mogućnosti promovisanja Srpske i njenih potencijala, kaže ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

- Mislim da bi ovakvih skupova tebalo biti što više, kako u Banjaluci, tako i u Republici Srpskoj, obzirom na cjelokupan program daje određenu prednost i daje jedan podstrek u našem razvoju i primjeni informacionih ehnologija koje je Vlada u 2019. godini i pokrenula - istakao je Rajčević.

Posebna tema je upotreba digitalnog marketinga u poslovnoj zajednici, a ministarstvo zajedno sa Privrednom komorom i Unijom udruženja poslodavaca Srpske namjerava da na taj način promoviše proizvode i proširi poslovanje i van granica Srpske. Gradonačelnik Igor Radojičić kaže da je namjera da Banjaluka postane regionalni centar.

- Ako govorimo o modernim vremenima, onda moramo govoriti i o savremenim tehnologijama, digitalnoj transformaciji i IT tehnologijama, a Banjaluka ima sve preduslove da bude IT centar - napomenuo je Radojičić.

Strategijom razvoja grada definisano je da Banjaluka želi da postane pametni grad, ali da to podrazumijeva niz modernih aplikacija u saobraćaju, administraciji, komunalnim uslugama. Digitalni marketing danas je globalna kategorija i obuhvata tržište koje se procjenjuje na oko 100 milijardi dolara.