latinica  ћирилица
14/04/2019 |  14:01 ⇒ 14:02 | Autor: B92

Greg Popovič trener sa najviše NBA pobjeda

Trener košarkaša San Antonija Greg Popovič ušao je i istorijske knjige NBA kao trener sa najvećim ukupnim brojem pobjeda u relularnom dijelu sezone i plej-ofu.
Greg Popović (Foto: slamonline.com) -
Greg Popović (Foto: slamonline.com)

Sparsi su kao gosti u prvom meču plej-of serije pobijedili Denver sa 101:96, a trofejnom stručnjaku ovo je bila 1.413. pobjeda u karijeri.

On je tako na vječnoj listi pretekao legendarnog Lenija Vilkensa koji je ostvario 1.412 pobjeda. Na trećem mjestu vječne liste je Don Nelson sa 1.410 trijumfa.

San Antonio je u plej-of ušao sa sedme pozicije na Zapadu i već u prvoj utakmici uspio je da načini "brejk" koji na kraju može biti od ključnog značaja za plasman u naredno kolo plej-ofa.

Iskusni stručnjak čini se da ne mari za godine. Sparsi su imali neobičnu sezonu i dosta timskih promjena u pauzi između dvije sezone. Prodali su Kavaja Leonarda i Denija Grina u Toronto, dobili su Demara Derozana, potom je Toni Parker otišao u Šarlot, a legendarni Manu Đinobili se povukao, međutim, Popovič i njegov tim se ne predaju.

Naredni, drugi duel između Denvera i San Antonija igra se u noći između utorka i srijede u tri časa ujutro po centralnoevropskom vremenu.