latinica  ћирилица
15/04/2019 |  09:26 ⇒ 10:24 | Autor: SRNA

Јerinić: Prioritet - rekonstrukcija područne škole u Kostajnici

Rekonstrukcija područne osnovne škole u dobojskom naselju Kostajnica prioritetni je projekat za grad Doboj koji bi trebalo da bude finansiran sredstvima Vlade Srbije, rekao je Srni gradonačelnik Boris Јerinić.
Boris Јerinić - Foto: RTRS
Boris ЈerinićFoto: RTRS

Јerinić kaže da je, od svih škola na području grada, objekat područne škole u Kostajnici u najlošijem stanju i da zahtijeva rekonstrukciju. 

- Iako to nije u nadležnosti gradske administracije, naša djeca idu u tu školu i nastojaćemo da kandidujemo taj projekat - naveo je Јerinić.

On kaže da bi se, u zavisnosti od doznačenih sredstava, mogao kandidovati i projekat nastavka izgradnje fiskulturne sale u Boljaniću. 

- Shodno mogućnostima i visini sredstava, na sastanku u Bijeljini /zvaničnika Srpske i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz Srpske/ predložićemo adekvatne projekte. Sve što Vlada Srbije podrži biće dobrodošlo i mi ćemo znati to cijeniti i odužiti se - naglasio je Јerinić.

On je rekao da je nakon nedavne posjete predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića Beogradu dobio informaciju da je prihvaćen projekat izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama pri Osnovnoj školi "Milan Rakić" Rudanka.

Јerinić je pozdravio odluku srpske Vlade i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da izdvoje sredstva za pomoć lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da je prošle godine započeta izgradnja fiskulturne sale u okviru Medicinske škole koja je uvrštena u plan Vlade Srbije za pomoć opštinama u Republici Srpskoj u iznosu od 200.000 evra.

Јerinić je zahvalio Vladi Srbije i za pomoć Doboju nakon majskih poplava 2014. godine, kada su donirana sredstva za obnovu i rekonstrukciju Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".

Srbija će u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon nedavnog sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Beogradu.

U razgovoru je potvrđeno da će biti nastavljena pomoć Srbije projektima u Srpskoj, a dogovoreno je da početkom maja u Bijeljini bude održan sastanak zvaničnika Srpske i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz Srpske na kojem će biti riječi o realizaciji projekata koje finansira Srbija.