latinica  ћирилица
15/04/2019 |  11:07 ⇒ 11:16 | Autor: RTS

Subotica: Sjednica vlada Srbije i Mađarske

Premijer Mađarske Viktor Orban sa svojim ministrima boravi u Subotici. On se najprije sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.
Sjednica vlada Srbije i Mađarske - Foto: RTS
Sjednica vlada Srbije i MađarskeFoto: RTS

Na dnevnom redu plenarne sjednice vlada Srbije i Mađarske je nekoliko značajnih sporazuma iz energetike, saobraćaja i infrastrukture, a biće potpisano 11 sporazuma.

Premijerka Brnabić sastala se sa svojim mađarskim kolegom Orbanom, a bilateralne susrete imali su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović Zorana Mihajlović, Zoran Đorđević.

Sa sastanka Ivice Dačića i Petera Sijarta je poručeno da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sjednica dvije vlade koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumijevanja i povjerenja u odnosima ovih susjednih država.

Predsjednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor prisustvuje ovoj sjednici, a za RTS je naveo da su današnji razgovori važni za građane.

- Mislim da su veoma značajni sporazumi koji se odnose na razvoj infrastrukture. Značajan je i sporazum koji rješava pitanje nostrifikacije diploma stečenih u susjednoj državi. Značajno je i što će iz skoro svih oblasti života biti potpisani sporazumi, iz sfere energetike i ostalih - rekao je Pastor.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče se sastao sa Viktorom Orbanom, a za medije su konstatovali da su odnosi dvije zemlje na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji.