latinica  ћирилица
16/04/2019 |  08:36 ⇒ 08:44 | Autor: RTS

Klipersi šokirali šampione, Golden Stejt prokockao 31 razlike (VIDEO)

Najveći preokret u istoriji plej-ofa NBA lige u jednom meču napravili su košarkaši Los Anđeles klipersa savladavši Golden stejt voriorse sa 135:131 u meču u kojem su gubili sa 31 razlike. Klipersi su izjednačili seriju na 1:1.
NBA - Klipersi - Foto: AP
NBA - KlipersiFoto: AP

Nevjerovatan meč odigrao se u "Orakl areni", gdej je domaća ekipa Golden Stejta ponovo ušla u istoriju, na njihovu žalost, ponovo po prokockanoj prednosti, ponovo su brojke bile 3 i 1.

 Niko nije očekivao neizvjestan meč i ludu završnicu, pogotovo ne nakon što su "ratnici" poveli sa 31 poen razlike sredinom treće četvrtine. Veoma raspoloženi bili su Kari, Durent i družina, ali gosti iz Los Anđelesa se nisu predavali.

Klipersi su uspjeli da nadoknade najveći deficit u jednoj utakmici u plej-ofu NBA lige, velikim požrtvovanjem i zalaganjem, uz veoma disciplinovanu igru u drugom poluvremenu. U prvom poluvremenu oni su postigli 50, a u drugom čak 85 poena.

Iz posjeda u posjed gosti su uspjeli da tope prednost rivala, da bi ona u posljednjem minutu iznosila samo tri poena. Trojkom Šameta 15-ak sekundi prije kraja meča Klipersi su poveli, da bi se potom odbranili i potvrdili pobjedu sa linije za slobodna bacanja.

Do pobjede, Kliperse je predvodio maestralni Lu Vilijams sa 36 poena i 11 asistencija, 25 poena postigao je Herel, a 24 dodao je Galinari.

Najefikasniji u redovima Golden Stejta bili su Kari sa 29 i Durent sa 21 poenom. 

Klipersi su izjednačili u seriji protiv Voriorsa na 1:1, a serija se seli u Los Anđeles. Prvi meč u "Stejpls centru" igra se u petak od 04.30 časova poslije ponoći po našem vremenu.