latinica  ћирилица
16/04/2019 |  11:12 | Autor: SRNA

Gradiška: Pronađena laboratorija za proizvodnju droge

Gradiška policija uhapsila je lice čiji su inicijali D.B. /44/ iz Banjaluke osumnjičenog za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i krađu električne energije i prirodnog gasa, a pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi u mjestu Donji Karajzovci pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju droge.
Donji Karajzovci - improvizovana laboratorija za proizvodnju droge - Foto: SRNA
Donji Karajzovci - improvizovana laboratorija za proizvodnju drogeFoto: SRNA

Iz Policijske uprave Gradiška je saopšteno da su njihovi policijski službenici juče postupili na osnovu operativne informacije da se u mjestu Donji Karajzovci u pomoćnom objektu nalazi improvizovana laboratorija za proizvodnju droge skank.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci obavljen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i pronađeno je i oduzeto više od 500 saksija u kojima se nalaze ostaci biljke koji izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i prodaju opojne droge poput ventilatora, sredstava za hemijsku prihranu i cijevi za navodnjavanje, navedeno je u saopštenju.

Uhapšeni je osumnjičen da je zamjenio kompletan glavni vod za električnu energiju i prespojio napajanje sa kuće na pomoćni objekat i neovlašćeno koristio struju.

Policijska uprava Gradiška je o ovom slučaju obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je dao nalog da u redovnoj proceduri bude dostavljen izvještaj protiv osumnjičenog.

U akciji je ostvarena saradnja sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijskom upravom Banjaluka.