latinica  ћирилица
16/04/2019 |  14:42 | Autor: SRNA

Ćurić: Svim granama privrede pružiti šansu za razvoj

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da su u prošloj godini realizovane ili pokrenute znatne investicije koje će poboljšati sliku grada, koji želi da svim granama privrede da šansu za razvoj.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Ćurić je, predstavljajući izvještaj o radu gradonačenika i Gradske uprave, rekao da su podržana ukupno 32 programa za podršku porodici, urađeno je ili je u toku više od 50 investicija.

- Radili smo navodnjavanje u šta smo uložili šest miliona KM, a zatim veoma bitan projekat vodosnabdijevanja, koji je završen. Desna obala Trebinja je završena u 2018. godini ukupne vvrijednosti oko dva miliona KM, a početkom ove godine radimo i lijevu obalu od oko 2,2 miliona KM - naveo je Ćurić.

Govoreći o investicijama koje je Vlada Srbije uložila u Trebinje u iznosu od tri miliona KM, Ćurić je istakao da je ovim sredstvima realizovan niz projekata od kojih su najznačajniji izgradnja vrtića Srbija, te donacija za izgradnju Starog grada i duhovnog centra u Mrkonjićima, koji treba da se realizuje ove godine.

Ćurić je rekao da se može očekivati rebalans budžeta grada zbog toga što se očekuje da će prihodi u gradskom kasi zbog kvara na Hidroelektrani Plat biti manji za 1,5 miliona KM.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Saša Borjan istakao je da je porazan podatak iz izvještaja koji kaže da je Trebinje u protekloj godini ostalo bez jedne mjesne zajednice.

- U prošloj godini je rođeno 450 beba, a umrlo više od 800 ljudi - naveo je Borjan, rekavši da je to dovoljan pokazatelj da mladi odlaze, a da se oni i koji su ostali rijetko odlučuju da imaju više djece, zbog loših ekonomskih uslova za život.

Prethodno je gradonačelnik položio zakletvu pred odbornicima, a usvojen je i izvještaj o bezbjednosti na području grada od jula do decembra 2018. godine.

Odbornici razmatraju i poslovanje svih javnih preduzeća i ustanovana području grada, kao i smanjenje plata pojedinim gradskim funkcionerima.