latinica  ћирилица
16/04/2019 |  18:11 | Autor: SRNA

Predsjedništvo BiH o evropskim integracijama i prilivu migranata

Predsjedništvo BiH trebalo bi sutra da razmatra izvještaj Savjeta ministara u tehničkom mandatu o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH i informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.
Članovi Predsjedništva BiH - Foto: RTRS
Članovi Predsjedništva BiHFoto: RTRS

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je na dnevnom redu redovne sjednice izvještaj o implementaciji sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, Aneksa, jedan be član četiri, Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i radu Subregionalne konsultativne komisije u 2018. godini.

Pred članovima Predsjedništva BiH biće i izvještaj o radu Ministarstva odbrane u Savjetu ministara za 2018. godinu, godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2018. godinu i izvještaj o radu Agencije za obezbjeđenje depozita za 2018. godinu, te finansijski plan za 2019. godinu.

Biće riječi i o izvještaju Ministarstva pravde u Savjetu ministara o radu Komisije za pomilovanje za period januar-decembar 2018. godine.

Na dnevnom redu je poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH za učešće na sastanku lidera Brdo-Brioni procesa koji će biti održan 8. i 9. maja u Tirani.

Članovi Predsjedništva razmotriće prijedlog odluke o prihvatanju Drugog amandmana sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi Regionalnog stambenog programa i u vezi s drugim potprojektom Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH, te pristupanju BiH amandmanima na Rimski statut Međunarodnog krivičnog suda.