latinica  ћирилица
17/04/2019 |  12:22 | Autor: SRNA

U Bolnici Srbija obezbijeđena soba za duhovne obrede

U Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu jedna prostorija biće namijenjena za duhovne obrede pacijenata, dogovoreno je na sastanku direktora Bolnice Nebojše Šešlije i Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.
Sastanak u Bolnici Srbija - Foto: SRNA
Sastanak u Bolnici SrbijaFoto: SRNA

Mitropolit Hrizostom rekao je da bi, prema zakonu, svaka zdravstvena ustanova stacionarnog karaktera, kao što je ova, trebalo da obezbijedi uslove za duhovne i vjerske potrebe pacijenata.

- Danas sam sa direktorom razgovarao o tome gdje bi to mogli da osmislimo, da bi pacijentima koji se tu liječe bilo omogućeno da imaju ovdje sveštenika i duhovnu podršku - dodao je vladika Hrizostom.

Šešlija je istakao da srpski narod pronalazi duhovni mir u molitvi, te da su došli na ideju da ponude Mitropoliji prostor u ovoj zdravstvenoj ustanovi da ga urede za obavljanje molitve.

Govoreći o preseljenju odjeljenja iz starog objekta u novu zgradu Bolnice, Šešlija je rekao da sve ide planiranom dinamikom i da se početkom sljedeće sedmice u novom objektu očekuje rođenje prvih beba, kao i prve hirurške intervencije.