latinica  ћирилица
17/04/2019 |  16:19 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

RiTE Ugljevik obezbijedile stipendije za 70 studenata i 20 postdiplomaca

Poslovodstvo Rudnika i Termoelektrane Ugljevik potpisalo je ugovore o stipendiranju sa 70 redovnih studenata i 20 mladih ljudi koji će stručno usavršavanje nastaviti na master studijima. Stipendije mjesečno iznose 170 KM. Ovim primjerom, preduzeće koje je najveći proizvođač struje u sistemu Elektroprivrede, pokazalo je socijalnu i društvenu odgovornost.

- Ova stipendija mnogo znači meni i mojim roditeljima, koji su nezaposleni. Živim u Domu i shodno tome mogu da pokrijem određene troškove koje nosi studiranje. Zahvaljujem se Rudniku i Termoelektrani - ističe Stanko Spasojević, student treće godine Fakulteta tehničkih nauka.

Čedomir Stojanović, generalni direktor RiTE Ugljevik naveo je kako je stipendiranje studenata idealna prilika da ovo preduzeće pokaže kako pomoći mlade i uspješne ljude pod okolnostima gdje zajedno radimo i živimo.

Nedeljko Kostić, student druge godine Priorodno-matematičkog fakulteta u Beogradu kaže da će iznos stipendije u potpunosti pokriti troškove studiranja, obzirom da se njegovo školovanje finansira sa budžeta.