latinica  ћирилица
17/04/2019 |  19:15 ⇒ 21:20 | Autor: SRNA

Paisova pronađena mrtva

Tinejdžerka Sol Pais za koju su vlasti američke savezne države Kolorado naveli da je opsjednuta" napadom na srednju školu "Kolumbina" pronađena je mrtva, izjavili su danas zvaničnici.
Sol Pais - Foto: Facebook
Sol PaisFoto: Facebook

Paisova je nakon cjelodnevne potrage pronađena 64 kilometra zapadno od srednje škole "Kolumbina" gdje su učenici Dilan Klebold i Erik Haris 20. aprila 1999. godine ubili 12 učenika i nastavnika poslije čega su izvršili samoubistvo. U napadu je ranjeno više od 20 učenika.

Policijski zvaničnik iz oblasti DŽeferson DŽef Šreder izjavio je da sve ukazuje na to da je Paisova izvršila samoubistvo.

Nešto ranije lokalni mediji javili su da su vlasti američke savezne države Kolorada uhapsile ženu za koju navode da je "opsjednuta" napadom na srednju školu "Kolumbina".

Više stotina škola u Denveru i okolini zatvoreno je danas pošto su bezbjednosne snage uz pomoć agenata Federalnog istražnog biro tragali za Paisovom.

Ona je početkom sedmice krenula iz Majamija ka Denveru gdje je kupila sačmaricu i municiju.

Policija i školski zvaničnici mnogo su oprezniji kada je riječ o nasilju sa vatrenim oružjem u obrazovnim ustanovama poslije 20. aprila 1999. godine, kada se dogodio masakr u srednjoj školi "Kolumbina" u Koloradu.