latinica  ћирилица
17/04/2019 |  23:11 ⇒ 18/04/2019 | 00:00 | Autor: B92

Mančester Siti eliminisan, Porto nemoćan protiv Liverpula (FOTO)

Fudbaleri Mančester Sitija eliminisani su u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su pred domaćom publikom pobijedili Totenhem sa 4:3.
Totenhem polufinalista Lige šampiona - Foto: Getty Images
Totenhem polufinalista Lige šampionaFoto: Getty Images

"Građani" nisu uspjeli da se plasiraju pobjedom, jer su u prvom meču poraženi sa 1:0, pa su tako zbog pravila gola u gostima završili učešće u eliti.

Na početku utakmice videli smo nevjerovatan rasplet, pošto je viđeno čak četiri gola za 11 minuta, odnosno pet za 21.

Prvi do vođstva došli su domaći fudbaleri, pošto je Rahim Sterling majstorskim udarcem u dalji ugao savladao Ljorisa. Igrao se četvrti minut.

Samo tri minuta kasnije Son je kaznio lošu rekaciju odbrane Sitija. Јužnokorejac je uputio šut ka sredini gola, ali je Ederson bio loše postavljen i lopta je od njegovih nogu završila u mreži.

Bio je ovo šok za Siti, ali kako tek onda opisati ono što se desilo u desetom minutu. Ponovo je odbrana "građana" očajno reagovala i ponovo je Son bio strelac.

Samo što su izveli udarac sa centra, fudbaleri Mančester sitija postigli pogodak za izjednačenje. Aguero je sjajno asistirao ka Bernardu Silvi, koji je lukavim udarcem savladao Ljorisa.

Imali su "građani" sreće, pošto je lopta zakačila Rouza, promijenila pravac i prevarila francuskog golmana.

Obe ekipe su malo smirile igru u nastavku, međutim deset minuta kasnije Siti postiže novi gol. De Brejne je odlično ubacio loptu koja je prošla kroz kazneni i došla do druge stative, gde se nalazio Sterling, koji ju je samo proslijedio u mrežu.

Do kraja poluvremena nismo vidjeli golove, niti neke stopostotne šanse, pa se na pauzu od petnaest minuta otišlo sa rezultatom 3:2 za Siti.

U 60. minuti Mančester Siti postiže i četvrti gol. Kevin De Brujne je dodao loptu do Aguera, a Argentinac silovitim udarcem matira Ljorisa za veliko slavlje navijača na Etihadu.

Bez obzira na četvrti primljen pogodak, Totenhem se nije predao. U 75. minuti rezervista Ljorente postiže pogodak nakon kornera i opet svojoj ekipi donosi rezultat koji ih je u tom trenutku vodio u polufinale.

Siti je od kraja silovito napadao, ali nije uspio probiti odbranu Tottenhama, sve do 93. minute kada Sterling postiže treći pogodak, ali je sudija naknadno dosudio ofsajd, koristeći VAR tehnologiju i tako bacio u očaj domaće navijače. Totenham je zahvaljujući golovima u gostima prošao u polufinale.

Totenhem će u polufinalu igrati protiv Ajaksa.

Fudbaleri Liverpula bez većih problema su savladali ekipu Porta rezultatom 4:1, odnosno 6:1 u dva meča i tako se plasirali u polufinale Lige šampiona.

Porto - Liverpul (Foto: Getty Images)

Iako su "Redsi" meč startovali nekako nervozno, uspjeli su da izvuku povoljan rezultat. Porto je bio prilično opasan u prvih 15 minuta, njihove šanse su se nizale kao na traci, ali je završnica izostajala.

Naravno, kako to u sportu uvijek biva, kada svoje šanse ne iskoristite, to će iskoristiti vaš protivnik. Preko Sadio Manea je Liverpul došao do vodećeg gola, a sudija je prvo pokazao da je u pitanju ofsajd, da bi uz pomoć VAR tehnologije bio dosuđen gol.

Ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme, a i djelovalo je kao da je navijačima Porta malo opalo samopouzdanje i nada da do preokreta može doći. Tako je već u 65. minutu Mohamed Salah uspio da po drugi put savlada Ikera Kasiljasa i faktički pošalje Liverpul u narednu fazu takmičenja.

Porto se nije predavao, ponovo su napali, iznudili korner i to je bilo nešto najbolje što je njihovom timu moglo da se desi. Nakon kornera je na pravom mjestu bio Militao i počasni gol Porta je bio tu. 2:1 za Liverpul.

Vrlo sadržajno drugo poluvrijeme, dalo nam je još dva gola, a oba su završila u mreži Porta. Prvo se Firmino našao na pravom mjestu i glavom poslao loptu u mrežu, da bi Virdžil van Dajk nakon odlično izvedenog kornera DŽejmsa Milnera i asistencije Sadio Manea, "spakovao" loptu u mrežu za konačnih 4:1.

U borbi za finale Liverpul će igrati protiv Barselone.

Polufinalne utakmice su na rasporedu 30. aprila i 1. maja, a revanši sedam dana poslije, dok je veliko finale zakazano za 1. juni na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu