latinica  ћирилица
18/04/2019 |  11:44 ⇒ 14:50 | Autor: RTRS

U nedjelju koncert u čast Јadranki Stojaković

U Banjaluci će u nedjelju, 21. aprila, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović biti održan koncert u čast proslavljene kantautorke Јadranke Stojaković, rekla je savjetnica predsjednice Srpske Koviljka Špirić.

Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske s početkom u 20.00 časova, a suorganizator je Ambasada Јapana, zemlja u kojoj je Stojakovićeva živjela i radila od kraja osamdesetih godina.

Špirićeva je dodala da će koncertu prisustvovati predsjednica Srpske Željka Cvijanović i ambasador Јapana u BiH Hidejuki Sakamoto.

- U subotu, 20. aprila, japanska delegacija na čelu sa ambasadorom posjetiće grob Stojakovićeve u Banjaluci, zajedno sa muzičarima iz ove zemlje koji su radili sa njom - navela je Špirićeva.

Prema njenim riječima, u nedjelju, 21. aprila, u 11.00 časova na Univerzitetu u Banjaluci biće održana radionica u čijem radu će učestvovati japanski muzičari zajedno sa etnomuzikolozima iz Srpske.

Špirićeva je naglasila da je ovo odlična prilika za razmjenu iskustava između Јapana i Republike Srpske, a da je u svemu poveznica Јadranka Stojaković.

- Pokušali smo da napravimo paralelu između japanske i naše tradicionalne muzike, a ko bio bolji bio od članova grupe Trag - navela je ona.

Špirićeva je pozvala ljubitelje muzike da prisustvustvuju ovom događaju u čast Јadranke Stojaković.

Kantautorka Јadranka Stojaković preminula je početkom maja 2016. godine u Banjaluci nakon duge i teške bolesti.