latinica  ћирилица
18/04/2019 |  16:20 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Јoš tri dana do zatvaranja zimske sezone na Јahorini, rezultati iznad očekivanja

Zimska sezona na Јahorini zatvara se 21. aprila - trajala je 144 dana, dva miliona vožnji vertikalnim transportom, procenat skijaša uvećan za 225 odsto, a promet za 170 odsto. Organizacija EЈOF-a dobila je najviše ocjene Olimpijskog komiteta. A značajna ulaganja tek predstoje. Iz OC jasno su poručili da očekuju podršku, prije svega, za rješevanje ključnog problema - puta ka planini.

Do ljeta je najavljen novi adrenalinski sadržaj - najduži ALPIN KASTER u regionu. Polazna stanica je sa vještačkog jezera namijenjenog za osnježavanje do Poljica, u podnožja planine. Gradiće se gondola, trasom nekadašnjeg ski lifta Partizan, da bi se rasteretio vertikalni transport, ali i kao ljetnji sadržaj, staza za sankanje, tri staze za noćno skijanje.

Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina kaže da dobri dani tek dolaze.

- Nikom ne dugujemo, a 10 miliona na računu koristićemo za buduće investicije - ističe Elek.

Direktor OC "Јahorina" Dejan Ljevnaić, kaže da postignuti rezultati obavezuju i budu podsticaj za još bolje poslovanje.

Uvjereni su da prednosti Јahorine ima rijetko koja planina i da budući razvoj zavisi isključivo od domaćeg promišljanja i rada. Ljetnja sezona otvara se krajem juna ili početkom jula, a do tada će, tvrde u OC novi ljetnji sadržaji biti spremni.

Uz podršku, prije svega, za rješevanje ključnog problema, puta ka planini, u OC "Јahorina" ukazuju i da je posljednjih mjeseci izostala saradnja sa Ministarstvom trgovine i turizma. Svjesni da je OC najveći turistički potencijal Srpske, uvjereni su da će i trenutni izostanak komunikacije uskoro biti prošlost.