latinica  ћирилица
19/04/2019 |  08:27 ⇒ 14:31 | Autor: RTRS

Čestitke zvaničnika: Nemjerljiv doprinos RTRS-a afirmisanju i jačanju Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, uputila je čestitku generalnom direktoru, rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u Radio-televiziji Republike Srpske, povodom 27 godina postojanja i rada.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Televizija Republike Srpske nepune tri decenije predano gradi ugled, zahvaljujući profesionalnom, objektivnom i pravovremenom izvještavanju javnosti o svim najvažnijim događajima u Republici Srpskoj, regionu i svijetu i daje nemjerljiv doprinos afirmisanju i jačanju Republike Srpske - navedeno je u čestitiki predsjednice Srpske.

Cvijanovićeva je navela da RTRS, čiji je zadatak da informiše i obrazuje, ali i da predstavlja instituciju, ima posebnu ulogu u društvenom, kulturnom i političkom životu Republike Srpske.

- Smatram da ste u dosadašnjem periodu profesionalno, u duhu novinarske etike, odgovorili zadatku. Želim da Televiziji Republike Srpske budućnost donese još veću gledanost, kadrovsko jačanje i tehničko osavremenjavanje, kao i mnogo priznanja i nagrada kojima ćete opravdati epitet kredibilnog javnog emitera - navodi se čestitki predsjednice Srpske.

Čestitku je uputio i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović

- Radio-televizija Republike Srpske, od svog osnivanja, bila je svjedok i hroničar svih događaja važnih za Republiku Srpsku i njen narod. Takođe, Radio-televizija Republike Srpske 27 godina kontinuirano je pratila rad svih institucija, a posebno rad Narodne skupštine sa čijih sjednica danas realizuje direktne prenose - naveo je Čubrilović u čestitki.

On je izrazio uvjerenje da će ova saradnja, u interesu javnosti i građana Republike Srpske, i dalje biti nastavljena.

Predsjednik Vlade Radovan Višković čestitao je generalnom direktoru Radio televizije Republike Srpske Drašku Milinoviću 27 godina postojanja i rada naše medijske kuće, poručivši da je RTRS u protekle skoro tri decenije postojanja izrasla u respektabilan javni RTV servis.

Višković je istakao da RTRS objektivno i pravovremeno informiše građane o najvažnijim događajima iz Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, Vama, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima upućujem najsrdačnije čestitke povodom 27 godina postojanja i rada Radio-televizije Republike Srpske. Želim vam da proslavite još mnogo godina uspješnog rada, da nastavite da se modernizujete i razvijate, te da i dalje unapređujete dostignute, visoke standarde novinarske profesije - navedeno je u čestitki.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je rukovodstvu i svim zaposlenim radnicima Radio-televizije Republike Srpske 27 godina postojanja i poželio puno uspjeha u daljem radu.

Dodik je ocijenio da je RTRS nezaobilazan izvor informisanja javnosti.

- Želim vam da ostanete istrajni u poštovanju istinskih vrijednosti i standarda novinarske profesije i da kao javni servis nastavite raditi u najboljem interesu građana i javnosti", navodi se u čestitki.

Dodik je poželio da RTRS nastavi sa profesionalnim izvještavanjem i da ostavari ciljeve koje je zacrtao, a rukovodstvu i svim zaposlenima puno uspjeha, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević uputio je čestitiku generalnom direktoru i svim zaposlenima u našoj medijskoj kući, sa željom da predani rad u službi istinitog, objektivnog i blagovremenog informisanja nastavimo i u budućnosti, onako kako smo to i do sada radili.

- Radio-televizija Republike Srpske je od svog osnivanja bila svjedok događaja od istorijske važnosti za našu Republiku, ali i šire. Kao javni servis svih građana, želim da nastavite putem profesionalnog i nepristrasnog informisanja, poštujući moralne kodekse novinarske profesije, koja u današnje vrijeme predstavlja težak i odgovoran poziv - naveo je Rajčević.

27 godina RTRS-a čestitao je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

- I danas, poslije više od četvrtine vijeka postojanja i rada svakodnevno, zahvaljujući objektivnom informisanju i zanimljivom programu, Radio-televizija Republike Srpske ima lidersku poziciju u informisanju građana Srpske. Takođe, značajnu pažnju posvećujete temama iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite. Na tom polju ostvarujemo vrlo dobru saradnju, koja će se, nadam se, nastaviti i u budućnosti - naveo je Šeranić u čestitki.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović istakao je u čestitki da je RTRS od osnivanja imala najznačajniju ulogu u kreiranju javnog mnjenja, informisanju javnosti i stvaranju identiteta Republike Srpske.

- Razvijali ste se sa Srpskom i bili dostojan arhivar događaja koji su obilježili istoriju Srpske i srpskog naroda. I u najtežim trenucima bili ste na braniku otadžbine - naveo je Milunović.

On je u čestitki, koju je uputio u ime Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske i u svoje lično ime, naveo da je RTRS profesionalnim radom i poštovanjem osnovnih principa informisanja dala značajan doprinos demokratskom jačanju Srpske i njenih institucija.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić navela je da je RTRS sastavni dio svakodnevnog života građana Republike Srpske, jer ih informiše o svim događajima u Srpskoj, regionu, svijetu...

- Nepune tri decenije uspješnog rada pokazuje koliko ste značajni u životu Republike Srpske i njenih građana - navela je Rešićeva, poželjevši rukovodstvu i zaposlenima uspjeh u daljem radu.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić istakao je da Radio-televizija Republike Srpske, uz objektivno i nepristrasno informisanje, promoviše kulturu i tradiciju i predstavlja jedan od temelja Republike Srpske, koji uprkos svim poteškoćama, odolijeva izazovima današnjeg vremena.
 
- U želji da budete još uspješniji, te da ćemo i u budućnosti zajednički graditi još ljepšu i snažniju Republiku Srpsku, u svoje lično ime i u ime svih zaposlenih u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, čestitam vam ovaj jubilej i želim mnogo sreće u budućem radu - naveo je Trninić u čestitki.

Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić uputio je čestitiku generalnom direktoru i svim zaposlenima u RTRS-u. 

- Vašim predanim radom i zalaganjem uspjeli ste da profilišete Televiziju Republike Srpske kao značajan medij koji na profesionalan i objektivan način izvještava javnost o privrednim i svim životnim temama u Republici Srpskoj, regionu i svijetu - naveo je Đokić.

On je našoj medijskoj kući poželio mnogo uspjeha u radu, uz očekivanje da ćemo i u narednim godinama zadržati svoju prepoznatljivost i svjedočiti događajima koji su značajni prvenstveno za Republiku Srpsku, a sve u cilju objektivnog informisanja građana.

Ministarka trgovine i turizma Dragica Kovač istakla je da je zahvaljujući predanom i odgovornom radu svih zaposlenih, Radio-televizija Republike Srpske danas savremen javni medijski servis koji služi građanima Republike Srpske.

- Svojom aktuelnošću, pravovremenošću i objektivnošću prepoznati ste kao siguran izvor informacija, koji je generacijama prisutan u životima naših građana. Želim vam da i u godinama koje dolaze i dalje zadržite visok nivo profesionalizma i istrajnosti u objektivnom informisanju javnosti, te da ostvarite još mnogo godina uspješnog rada u medijskom prostoru Republike Srpske - navela je Kovačeva.

Povezane vijesti:

RTRS obilježava 27 godina rada

Čestitke RTRS-u iz javnih institucija i preduzeća u Srpskoj