latinica  ћирилица
19/04/2019 |  11:09 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

Čestitke RTRS-u iz javnih institucija i preduzeća u Srpskoj

Čestitke rukovodstvu i zaposlenima u Radio-televiziji Republike Srpske povodom 27 godina postojanja i rada, stižu i iz javnih institucija i preduzeća u Srpskoj.
Radio televizija Republike Srpske - Foto: RTRS
Radio televizija Republike SrpskeFoto: RTRS

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić naveo je da je Radio-televizija Republike Srpske rasla i razvijala se zajedno sa Srpskom i tako postala najprepoznatljivi medijski brend ovih prostora.

- Ono što posebno izdvaja javni servis u odnosu na ostale medijske kuće jeste što iz godine u godinu predano radite na poboljšanju kvalitetu izvještavanja i što ste na neki način istinski zaštitnik Republike Srpske i svih njenih građana - naveo je Kusturić u čestitki upućenoj generalnom direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću.

Kusturić je istakao da je Јavni servis Republike Srpske prepoznao značaj informisanja građana o važnosti zdravlja, te i na taj način pokazao da profesionalno odgovara na sve izazove javnog servisa čiji je primarni cilj informisanje i obrazovanje građana.

- Uspješno opstati svih ovih godina nije lako, te Vam iskreno čestitamo na uspješnom rukovođenju i odabiru zaposlenih koji na pravi i profesionalan način zastupaju vrijednosti novinarske profesije. Ovo je prilika da se Vama i svim urednicima i novinarima Vaše medijske kuće zahvalimo na profesionalnoj saradnji, jer ste uvijek na objektivan način građane informisali o svim aktivnostima zdravstvenog sistema - naveo je on.

Kusturić je istakao da Fond, kao i uvijek do sada, stoji na raspolaganju našoj medijskoj kući za sve što bude trebalo iz ove institucije, jer je cilj da Јavni servis, kao istinski zastupnik svih građana, kroz svoje emisije i dalje afirmiše zdravstvene teme, posebno u smislu važnosti prevencije koja je ključ za zdravije stanovništvo Republike Srpske.

Čestitka Јavnom servisu Srpske stigla je i iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

- Izražavamo vam čestitke sa željom da i dalje bidete perjanica medijskog profesionalizma ali i patriotizma! Radio-televizija Republike Srpske bila je, sada je i biće veliki jarbol Republike Srpske - navedeno je u čestitki.

Čestitiku je uputio i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić.

- Pravovremeno, objektivno, kvalitetno i istinito informisanje građana Republike Srpske, ali i svjetske javnosti, jedan je od važnih oslonaca koji daje dodatnu notu stabilnosti, postojanja, afirmisanja i jačanja naše Republike na domaćem i međunarodnom planu - naveo je Milić.

Čestitka RTRS-u stigla je i iz Saveza sindikata Republike Srpske.

- Naša Radio-televizija Republike Srpske uvijek se zalagala da profesionalnost, objektivnost i odgovornost, budu najveće vrijednosti u njenoj uređivačkoj politici - navode iz Saveza.

U čestitki je istaknuto da članovi Saveza izuzetno cijene napore novinara i uredništva Radio-televizije Republike Srpske na objektivnom i pravovremenom izvještavanju o svim aktivnostima Saveza.

- Uvjereni smo da poslodavac Radio-televizije Republike Srpske umije da cijeni svakodnevno angažovanje svih zaposlenih, te da zbog toga radnici zaslužuju dobre uslove rada i pristojne plate - navode iz Saveza.

Čestitku je uputila i ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović, uz očekivanje da će RTRS kao i do sada, svojim profesionalnim angažovanjem raditi na blagovremenom i objektivnom informisanju građana.

- Rukovodstvu i zaposlenim u Radio-televiziji Republike Srpske želim da kao javni servis nastavite da radite u najboljem interesu djece, građana i javnosti i ostanete istrajni u poštovanju standarda novinarske profesije - navela je Radovićeva.

Čestitku generalnom direktoru Radio-televiziji Republike Srpske uputio je i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić.

- U ime građana Modriče i svoje lično ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom 27 godina uspješnog rada, sa željom da i u narednom periodu nastavite istinito i profesionalno informisanje građana - naveo je Krekić.

Direktor Nezavisnih novina Neven Kopanja, čestitao je u ime ovog dnevnog lista i u svoje ime, generalnom direktoru i svim zaposlenima u Radio-televiziji Republike Srpske, 27 godina postojanja i rada.

- Nadam se, da ćete kao i do sad svoj posao obavljati na najvišem profesionalnom nivou i informisati građane Republike Srpske - naveo je Kopanja.

Čestitku je uputio i generalni direktor Glasa Srpske Boris Dmitrašinović, uz želju da rukovodstvo i zaposleni u RTRS-u nastave da obavljaju svoj posao na najvišem profesionalnom nivou.

Povezane vijesti:

RTRS obilježava 27 godina rada

Čestitke zvaničnika: Nemjerljiv doprinos RTRS-a afirmisanju i jačanju Srpske