latinica  ћирилица
19/04/2019 |  14:03 | Autor: SRNA

Kovač: Zajednički do najboljih načina za razvoj Semberije

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač izjavila je danas u Bijeljini da je na sastanku sa gradskim rukovodstvom dogovorena bolja komunikacije s ciljem zajedničkog nalaženja najboljih načina za razvoj trgovine, turizma i cjelokupne privrede semberske regije.
Dragica Kovač sa gradskim rukovodstvom u Bijeljini - Foto: SRNA
Dragica Kovač sa gradskim rukovodstvom u BijeljiniFoto: SRNA

- Bijeljina ima puno turističkih potencijala i zajednički treba dalje da radimo na unapređenju ponude i njene promocije - rekla je Kovačeva Srni.

Ona je kao turistički potencijal Semberije navela banjski, lovni, eko i etno, kao i vjerski turizam, uz tranzitni i turizam vezan za gastronomiju u oblasti koja je poznata po proizvodnji zdrave hrane.

Na sastanku u Gradskoj upravi Kovačeva je prisustvovala potpisivanju ugovora o saradnji turističkih organizacija Republike Srpske i Vojvodine, koja je partner bijeljinskog Sajma turizma i gastrokulture.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Mićom Mićićem Kovačeva je svečano otvorila Sajam turizma i gastrokulture na gradskom trgu koji je ove godine okupio 110 izlagača iz zemlje i regiona.