latinica  ћирилица
19/04/2019 |  15:57 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Skupština Saveza opština i gradova Srpske

Savez opština i gradova Republike Srpske dobar je partner najznačajnijih institucija Srpske, izjavili su u Banjaluci predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović i potpredsjednica Vlade Srebrenka Golić.
Savez opština i gradova - Foto: RTRS
Savez opština i gradovaFoto: RTRS

Ta saradnja najviše dolazi do izražaja u pripremi kvalitetn, predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpskeih zakonskih rješenja, rečeno je na Skupštini Saveza opština i gradova, organizacije koja će ove godine svečano obilježiti dvije decenije uspješnog rada.

- Želimo da imamo što češću komunikaciju i pojedinačno s lokalnim zajednicama i sa Savezom. To znači da su ideje usaglašene. Na taj način smo donijeli nekoliko zakona - kaže Čubrilović.

- Naše zajedničko lobiranje za projekte koje kandiduju jedinice lokalne samouprave prema Vladi Srpske, međunarodnim organizacijama ili zajedničkim institucijama BiH, jeste jedan od zadataka Saveza, a jedna od važnih uloga je i predstavljanje Srpske u međunarodnim instutucijama - dodao je Ljubiša Ćosić, predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske.