latinica  ћирилица
19/04/2019 |  19:19 ⇒ 20/04/2019 | 09:09 | Autor: RTRS

Dnevnik plus: RTRS i Telekom Srbija radiće nove igrane serije (VIDEO)

Povodom potpisanog ugovora o distribuciji signala širom svijeta između RTRS-a i Telekom Srbija grupe, gosti Dnevnika plus bili su generalni direktor RTRS-a Draško Milinović i koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić.
Dnevnik plus: Gosti Vladimir Lučić i Draško Milinović - Foto: RTRS
Dnevnik plus: Gosti Vladimir Lučić i Draško MilinovićFoto: RTRS

- Ovaj događaj je veoma bitan naročito u segmentu distribucije. Telekom Srbija, kao grupa, hoće da napravi iskorak, ne samo u zemljama u kojima se trenutno nalazi. Interesovanje naših ljudi u dijaspori za kanalima iz Srbije i Republike Srpske je izuzetno veliko, ali se to radilo uglavnom preko ilegalnih platformi, gdje su zarađivali distributeri, a ne kanali. Uređenjem te prodaje u čitavom svijetu imaćemo zaradu i mi kao provajder, ali i sami kanali, dok će korisnici imati kvalitetan signal kanala koji plaćaju. Sami kanali će dobiti novčana sredstva sa kojim će moći da podignu kvalitet svoje produkcije - naglasio je Lučić gostujući u Dnevniku plus.

Distribucija tv signala van BiH dosada je bila potpuno divlje i neuređeno tržište, rekao je direktor Milinović.

- Niko kao Telekom Srbija u regionu ne može da radi distribuciju signala. RTRS sada više neće imati problem sa dizanjem signala oba kanala na satelit. Taj monitoring ćemo raditi zajedno i napravićemo jedan dobar paket nacionalnih televizija koji će biti ponuđen izvan ovih teritorija - rekao je Milinović.

Strateško opredjeljenje Telekom Srbija Grupe je da bude lider u regionu. Telekom operateri traže nove izvore prihoda, a jedan od tih izvora su i sadržaji, naglasio je Lučić.

- Potpuno sam ubijeđen da ćemo sada potpuno promijeniti čitavu produkciju serijskog programa u regionu. Želimo intenzivno da ulažemo u produkciju, prije svega praveći partnertsvo sa RTS-om u Srbiji i RTRS-om u Srpskoj, jer hoćemo da povežemo znanje koje imaju ove dvije medijske kuće. Simbioza nas, kao jednog velikog telekom operatera i finansijskog giganta i ove dvije kuće, će iznjedriti mnoge kultne serije s kojima ćemo se ponositi u narednih 50 godina. Ono što je trend u svijetu je visok nivo produkcije. Mladi u regionu dobro znaju engleski jezik i ako ne ponudite neku seriju sa takvom produkcijom, gubite na atraktivnosti. Ako napravite dobru seriju, možete je prodati velikim kućama kao štpo su Netfliks i HBO - dodao je Lučić.

Milinović je naglasio da domaća kinematografija, naročito u Srpskoj, proteklih godina nije mogla naročito da se pohvali nekim velikim projektima zbog hroničnog nedostatka novca.

- RTRS nije bila u mogućnosti da sama finansira domaću produkciju i onog momenta kada je Telekom Srbija grupa odlučila da uđe u saradnju sa RTS-om, potpuno je logično bilo da i mi, koliko nam kapaciteti dozvoljavaju, napravimo dogovor o razvoju domaćeg serijskog programa - rekao je on.

Milinović je dodao da je projekat domaćih serija velika stvar za Republiku Srpsku i sve mlade ljude, naročito sa Akademije umjetnosti, koji će u naredne tri godine imati mogućnosti da u njima učestvuju.

Kompletnu emisiju možete pogledati na ovom linku.