latinica  ћирилица
21/04/2019 |  09:14 ⇒ 10:15 | Autor: RTRS

Čestitke povodom Uskrsa

Hrišćanski vjernici koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Uskrs, najveći i najstariji hrišćanski praznik koji se slavi u spomen na Hristovo uskrsnuće, njegovu pobjedu nad smrću i nad grijehom.
Uskrs (foto: ) - Foto: Wikipedia
Uskrs (foto: )Foto: Wikipedia

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim katolicima u Republici Srpskoj, uz želju da najveći hrišćanski praznik provedu u miru, praštanju, slozi i zadovoljstvu.

- Neka praznik vaskrsnuća Hristovog bude podstrek da gradimo društvo zasnovano na hrišćanskim vrijednostima i načelima, nadahnuti ljubavlju, tolerancijom i međusobnim uvažavanjem. Srećan i blagosloven Uskrs - poručila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovnicima i svim rimokatolicima u Republici Srpskoj i BiH.

- U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, a povodom Uskrsa, upućujem Vam iskrene čestitke, uz želje da praznik Hristovog uskrsnuća proslavite u miru i zdravlju nadahnuti neprolaznim duhovnim poukama za činjenje dobrih djela u zajedničkom suživotu svih nas. Srećan Uskrs! - navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je katoličkim vjernicima u Srpskoj i BiH prestojeći praznik Uskrs, sa željom da ga proslave u radosti, zdravlju i miru.

Čubrilović je čestitku uputio nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovnicima i svim rimokatolicima u Republici Srpskoj i BiH.

- Uvjeren sam da ćemo nadahnuti porukama koje ovaj praznik nosi sa sobom, zajednički raditi za dobrobit svih hrišćana koji ga proslavljaju. Srećan Uskrs - poručio je Čubrilović, uputivši čestitku u svoje i u ime Narodne skupštine Srpske.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti.