latinica  ћирилица
21/04/2019 |  12:39 | Autor: SRNA

Јović: SDSS računa na glasove mnogih

Kandidat Samostalne demokratske srpske stranke za Evropski parlament Dejan Јović izjavio je da ova stranka na evropskim izborima računa na glasove mnogih i da će, ako uđe u Evropski parlament, pripadati nekoj lijevoj liberalnoj političkoj grupaciji.
Dejan Јović - Foto: B92
Dejan ЈovićFoto: B92

- Mi računamo na glasove mnogih, onih svih koji se osjećaju da su nepredstavljeni, da su na marginama i na rubu, i onih koji su razočarani sa onima za koje su prošli put glasali - rekao je Јović.

On kaže da očekuju da u Hrvatskoj ima mnogo ljudi koji više ne žele glasati za tradicionalno lijeve stranke, jer su ih iznevjerile.

Јović je rekao da je njegov motiv da učestvuje na izborima bio taj što mu je stalo do EU, karaktera politike i društva u Hrvatskoj za koju smatra da bi trebalo da primjenjuje evropske principe. 

- To znači da male zajednice uključujući i srpsku i druge manjine, ne samo nacionalne manjine, treba tretirati ravnopravno i sa punim respektom - rekao je Јović za Radio-televiziju Srbije.

Govoreći o tome što se pojedine stranke u Hrvatskoj u kampanji za Evropski parlament zalažu za blokadu Srbije na putu ka EU, Јović kaže da je riječ o veoma štetnim porukama za hrvatske interese.

On je naveo da će Hrvatska nastaviti politiku usporavanja ulaska drugih u EU čemu se SDSS protivi, te je ocijenio da bi za nacionalne interese u Hrvatskoj i za cijeli Balkan najbolje bilo da se te prepreke uklone.

Јović smatra posebno sramotnim da na granici Slovenije sa Hrvatskom stoji žilet žica, te da te stvari treba da se mijenjaju. 

- Mi se zalažemo za ujedinjeni Balkan, u ujedinjenoj Evropi - rekao je Јović, koji je o srpsko-hrvatskim odnosima rekao da su na neki način zaleđeni.

Listu Samostalne demokratske srpske stranke na evropskim izborima predvodi Milorad Pupovac.