latinica  ћирилица
21/04/2019 |  13:33 ⇒ 20:03 | Autor: SRNA

Stevandić: Izborna skupština 19. maja

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić najavio je da će na izbornoj skupštini 19. maja u Banjaluci biti izabrano kompletno rukovodstvo stranke, novi Glavni odbor, te predjednici i zamjenici predsjednika opštinskih i gradskih odbora.

Stevandić je naveo da će Izbornoj skupštini u sportskoj dvorani "Borik" prisustvovati više od 1.000 delegata, te da će svima koji su uložili trud i rad u stranku biti uručene plakete, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

On je poslije sjednice Predsjedništva, održane danas u Derventi, rekao da Ujedinjena Srpska ima više od 1.000 mjesnih odbora, a da je cilj da ih dogodine bude više od 1.500, te da se tako "pokrije" komplentna Republika Srpska.

- Možemo sa ponosom da kažemo da smo postigli rezultate iznad očekivanja, ali da to ne znači da ćemo stati već da je naš posao da budemo još jači i bolji - istakao je Stevandić.

Stevandić je izrazio zadovoljstvo napretkom Ujedinjene Srpske i njenim pozicioniranjem kao stranke koja vodi dobru nacionalnu politiku i čiji rezultati se ovih dana vide i u Sarajevu i u Briselu.

Prema njegovim riječima, stranka ima odlične ekonomske programe koji će upotpuniti Vladu Republike Srpske i Savjet ministara.

Stevandić je ocijenio je da je ova stranka imala najveći uspon u Republici Srpskoj i BiH.

On je rekao Srni da su na današnjoj sjednici Predsjedništva Ujedinjene Srpske donijeli plan rada za naredni period, da onima koji su dali veliki doprinost stvaranju stranke dodijele povelje i plakete, a nagrade podijele najboljim đacima i studentima.

- Želim da izrazim veliko oduševljenje načinom na koji stranka funkcioniše, radi i postaje jaka, a najveći broj mladih obrazovanih ljudi pristupa na dnevnoj bazi - naveo je Stevandić, nakon sjednice koja je održana na izletištu Tešendić u Donjoj Lupljanici kod Dervente.

Stevandić se prisjetio da je bilo dana kada je stranci pristupalo više od 50 članova dnevno, a da je sada prosjek 10-20, pa hoće da iskoriste trend da poboljšaju i ojačaju stranačku organizaciju.

On je naveo da je stranka dobila dovoljan broj pozicija i da im je važnije da kandiduju ljude spremne da pokažu da se može dati veći doprinos za Republiku Srpsku.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Stevandić je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović spreman žrtvovati stabilnost BiH zbog svojih ideja i projekcija, a i potrebe SDA da napravi korektive ili balanse u vlasti Federacije BiH.

- Oni žele da što duže zadrže sadašnju garnituru, ljude iz Saveza za promjene koji su njima lojalni i koji im omogućavaju da rade šta hoće. Oni žele da što više oduže period kada na vlast dolazimo mi koji ćemo raditi ono što se dogovorimo, a ne ono što oni hoće - kaže Stevandić.