latinica  ћирилица
21/04/2019 |  17:14 | Autor: Agencije

Lajović ipak bez titule u Monte Karlu, od ponedjeljka 24. na svijetu

Srpski teniser Dušan Lajović u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu izgubio je od Fabija Fonjinija sa 6:3, 6:4.
Dušan Lajović (Foto: nettenis.org) -
Dušan Lajović (Foto: nettenis.org)

Fonjiniju će pripasti 1.000 ATP bodova i 958.955 evra, dok će Lajović zaraditi 484.950 evra i 600 bodova, pa će od ponedjeljka biti 24. na ATP listi.

Meč je bio neizvjesniji nego što konačni rezultat pokazuje. Lajović je odlično počeo, imao je brejk prednosti i dvije gem lopte pri vođstvu 2:1.

Međutim, Fonjini je tada vratio brejk i poslije toga je uslijedio period loše Lajovićeve igre, pa je Italijan vodio 5:3.

Tada je Dušan došao do brejk lopte, ali je poslao prekratak ritern i Fonjini je napravio viner, da bi potom osvojio i set.

Na startu drugog seta Fonjini je napravio brejk, onda je Lajović odmah uzvratio i ubrzo imao priliku da stvori prednost.

Nije je iskoristio, a na drugoj strani je Italijan napravio brejk i poveo sa 3:2.

Imao je Dušan još jednu polušansu kada je na 30-30 promašio zicer, ali posljednja dva gema na svoj servis Fonjini je dobio lako i došao je do devete titule u karijeri, prve iz Masters kategorije.

Lajović je imao 16 vinera i 36 neiznuđenih grešaka, dok je Fonjini upisao 19 direktnih poena i 23 greške.

Za razliku od prethodnih mečeva, Dušan nije bio na visini zadatka u ključnim poenima – iskoristio jeste dvije od četiri brejk lopte, ali je spasao samo jednu od pet brejk šansi za Italijana.

Ove sezone na 23 turnira viđeno je 22 različita šampiona, jedino je Federer osvojio dvije titule (Dubai, Majami).

Fonjini je na putu do titule prvo savladao Rubljova u meču u kojem je imao set zaostatka i 4:1 u drugom, uz brejk loptu za Rusa, a potom je savladao Zvereva, Ćorića i Nadala.