latinica  ћирилица
21/04/2019 |  17:20 ⇒ 17:47 | Autor: SRNA

Obilježeno 27 godina od formiranja Miloševačke čete Vojske Srpske

U Miloševcu kod Modriče danas je obilježeno 27 godina od formiranja Miloševačke čete Vojske Republike Srpske. Tim povodom služen je parastos za devet poginulih boraca i 12 civilnih žrtava u odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Miloševac kod Modriče - Foto: SRNA
Miloševac kod ModričeFoto: SRNA

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Savo Ilić rekao je da je Miloševačka četa brojala 405 boraca, a da je u Civilnoj zaštiti bilo angažovano 60 mještana.

- Miloševačka četa, koja je formirana 16. aprila 1992. godine, odbranila je selo koje tokom rata nije palo u ruke neprijatelja. Borci ove čete učestvovali su i u odbrani srpskog stanovništva i teritorije na prostoru Gradačca, Orašja, Teslića i Glamoča - rekao je Ilić Srni.

Ilić je napomenuo da je u ratu ranjeno 28 boraca, a da je od završetka rata do danas umrlo 109 pripadnika ove jedinice Vojske Republike Srpske.

Parastos stadalim stanovnicima Miloševca služili su sveštenci Đoko Lazić iz ovog mjesta i Nikolaj Todorović iz Kruškovog Polja kod Šamca.

Na zajedničko spomen-obilježje cvijeće su položili rodbina poginulih, zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić, kao i predstavnici opštinskih boračkih organizacija Šamca i Pelagićeva.