latinica  ћирилица
21/04/2019 |  17:56 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Bijeljinska škola "Mihajlo Pupin" izabrana za najbolju srednjoškolsku ustanovu u BiH

Mreža savjeta učenika u BiH izabrala je najboljeg srednjoškolca, profesora i školu. Bijeljinska srednja tehnička škola "Mihajlo Pupin" izabrana je za najbolju srednjoškolsku ustanovu u BiH. Time je potvrđen dugogodišnji kvalitetan rad u toj školi profesora i njihovih učenika koji na mnogim takmičenjima osvajaju visoka priznanja.

Najboljeg srednjoškolca, profesora i školu izabralo je rukovodstvo Mreže savjeta učenika u BiH u okviru kampanje "Želimo znati kada će svjetlo zasjati".

Rezultati učenika bijeljinske škole "Mihajlo Pupin" na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima presudili su u odluci da ta škola bude najbolja u BiH.

- Ove godine smo osvojili prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike i matematike, a imamo učenike koji su se iz programiranja plasirali na državno takmičenje - rekao je Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole "Mihajlo Pupin" Biejljina.

Škola "Mihajlo Pupin" odavno je prepoznatljiva u regionu po mladimm inovatorima, učešću na INOSTU – međunarodnoj izložbi ideja, inovacija i stvaralaštva i mnogim takmičenjima u regionu.

- Prošle godine sam ostvario prvo mjesto u Republici iz Osnovca elektrotehnike, a ove godine sam se više posvetio matematici jer mi je potrebna za prijmeni na ETFu i ostvario sam prvo mjesto iz matematike na regionalnom takmičenju, a iz fizike takođe prvo mjesto na republičkom. Što se tiče inovatorstva, prošle godine sam zauzeo prvo mjesto na INOSTU sa projektom "Smartlok" - kaže Aleksandar Spasojević, učenik Tehničke škole "Mihajlo Pupin".

U posljednje vrijeme ova škola dobila je i novi unutrašnji vizuelni izgled. Talentovani učenici ostavljaju iza sebe murale i likovne radove na zidovima škole.

- Upisao sam šumastvo za stolara, volim to zanimanje, ali ne vidim sebe kao zanatliju, nego nekog ko će da pravi planove jer sam više za oslikavanje i planiranje nego za sam fizički rad - pojašnjava Dimitrije Perić, učenike Tehničke škole "Mihajlo Pupin", smjer stolar.

Ono što čini kvalitet ove srednješkolske ustanove u Bijeljini jeste činjeica da posljednjih godina značajan broj njenih učenika završavaju studije u Beogradu i Novom Sadu i tamo dobijaju poslove asistenata i profesora ili značajna mjesta u određenim kompanijma koje rade za strano tržište