latinica  ћирилица
21/04/2019 |  18:39 ⇒ 18:55 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske: Banjaluka - grad velikih potencijala

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, svim zaposlenim u Gradskoj upravi i građanima Banjaluke povodom 22. aprila - Dana grada.
Višković i Cvijanovićeva - Foto: RTRS
Višković i CvijanovićevaFoto: RTRS

Ona je istakla da Banjaluka danas, kao administrativni, privredni, univerzitetski i kulturni centar Republike Srpske, nosi sva obilježja savremenog evropskog grada, velikih potencijala i otvorenih mogućnosti.

- Vjerujem da ćete, na čelu Gradske uprave, nastaviti i dalje da uspješno promovišete potencijale grada, i, u tom smislu, nastaviti da radite na unapređenju i razvoju Banjaluke na zadovoljstvo i dobrobit svih njenih, ali i građana Republike Srpske. U to ime izražavam Vam punu podršku i želim mnogo uspjeha u daljem radu - navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, njegovim saradnicima i svim građanima Banjaluke povodom 22. aprila - Dana grada.

- Prošle su 74 godine od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, a naša obaveza i obaveza generacija koje dolaze je da se svakog 22. aprila toga prisjećamo sa velikim poštovanjem i dostojanstvom. Ne smijemo nikada zaboraviti sve one koji su svoje živote utkali za slobodu Banjaluke - naveo je Višković.

Premijer Srpske je istakao da se Banjaluka u prethodnom periodu mijenjala i gradila, i da sada prolazi kroz period ubrzanog razvoja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

On je pozdravio istrajnost Gradske uprave da građani Banjaluke žive u savremenom i budućnosti okrenutom gradu sa bogatim kulturnim, obrazovnim i poslovnim okruženjem, te izrazio nadu da će naredne godine biti u znaku još intenzivnijeg napretka.

- U ime Vlade Repubike Srpske i svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom 22. aprila – Dana grada - naveo je Višković u čestitki.