latinica  ћирилица
22/04/2019 |  13:27 ⇒ 13:28 | Autor: RTRS

Peti banjalučki polumaraton - ove godine trka djece sa invaliditetom

Peti banjalučki polumaraton boće održan 12. maja, saopštio je danas organizator trke.
Peti Banjalučki polumaraton - Foto: RTRS
Peti Banjalučki polumaratonFoto: RTRS

Ovogodišnji banjalučki polumaraton će pokazati i svoju humanu stranu. Svi zainteresovani će moći kupiti humani broj, a dio novca od kotizacija će biti dodijeljen dvjema organizacijama - Udruženju samohranih roditelja "Ponos" i Omladinskoj organizaciji "Zdravo da ste".

Organizator maratona posebno ističe da su ponosni što će ove godine za dvanaest mališana sa invaliditetom omogućiti učestvovanje na maratonu i to zahvaljujući kolicima koja su napravljena i prilagođena baš za ulično trčanje.

Do sada se za polumaraton u dužini od 21, 1 kilometar prijavilo više od hiljadu trkača, za Mivela banjalučkih 10 kilometara prijavilo se više od 250 trkača, dok će Telegrup štafetnu trku na ovogodišnjem polumaratonu trčati više od 40 timova.

- Ono što nas najviše raduje je podataka da je za najmlađu i najmanju, Bambini trku, prijavljeno više od 500 mališana. Najzabavnija Nektar Fun Run trka u dužini od 1,8 kilometara i ove godine će okupiti na stotine učesnika. Prilagođena je svim uzrastima. Dođite na biciklu, rolama u kolicima. Sa sobom ponesite samo dobro raspoloženje - saopštio je organizator trke.