latinica  ћирилица
22/04/2019 |  13:34 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva osudila ubistvo policajca Slađenka Tubina

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović osudila je ubistvo policajca Slađenka Tubina u Prijedoru, ističući da je važno da Republika Srpska jača svoje kapacitete radi adekvatnog reagovanja na sve bezbjednosne izazove.

- Osuđujem prije svega svaki vid nasilja, a pogotovo kada se desi nešto tako strašno i kada neko odluči da nekome oduzme život - rekla je Cvijanovićeva danas novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da je važno da Republika Srpska jača svoje kapacitete radi adekvatnog reagovanja na sve ono šta su izazovi za ukupno bezbjednosno stanje, stanovništvo, imovinu i Srpsku.

- Opredjeljenje je da se bolje spremamo za sve izazove, iako ne možete uvijek da predvidite sve situacije, ali se dosta toga može uraditi na tom planu - dodala je predsjednica Srpske.

Ona je uputila je telegram saučešća porodici pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Slađenka Tubina, koji je tragično stradao na dužnosti u Gornjoj Ravskoj, opština Prijedor.

- Duboko me je potresla vijest o smrti Vašeg sina, oca i supruga, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Slađanka Tubina. Njegova smrt opomena je svima nama da borba protiv nasilja nikada ne smije posustati, ali i podsjetnik da je posao policajca jedan od najtežih - istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednica Republike je naglasila da iskreno saosjeća sa bolom porodice policajca Slađenka Tubina i upućuje izraze najdubljeg saučešća, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Policajac Slađenko Tubin podlegao je noćas povredama od prostrelnih rana nakon što je na njega u Gornjoj Ravskoj pucao Marko Šabić.

Šabić je prethodno oca Veselka ubo nožem u grudi, a kada je policajac Slađenko Tubin došao na intervenciju, Šabić je otvorio vatru na njega.