latinica  ћирилица
22/04/2019 |  15:41 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Šta se nudi Sembercima u turističkim agencijama za predstojeće praznike?

Semberija je posljednjih desetak godina postala atraktivno turističko odredište za goste iz regiona, prvenstveno zahvaljujući Etno- selu Stanišići, ali i manifestacijama poput Savske regate, Pantelinskih svečanosti, Zlatnog kotlića. Iako Bijeljina bilježi turistički procvat, dosta je i onih Semberaca koji praznične dana provode na nekim drugim mjestima, a upravo su predstojeći neradni dani i proljećni raspust u školama -idealni za putovanja.

Većina građana Bijeljine predstojeće praznike provešće kod kuće, u krugu porodice i prijatelja, ali ima i onih koji su sebi priuštili putovanja. Slažu se u jednom, želje su jedno, a mogućnosti drugo.

- Malo više je programa za omladinu. Imamo organizovano jednodnevni odlazak u Budimpeštu, posjeta kraljici Dunava, i možemo reći da je uvijek veliko interesovanje za glavni grad Mađarske i njegove ljepote - priča Sanja Nikolić iz turističke agencije. 

Najviše pripremljenih aranžamana za vaskršnje i prvomajske praznike prodata je, što raduje turističke radnike u Bijeljini. Pored poznatih turističkih mjesta u Srbiji, jednodnevni izleti u zemlje regiona, sve su popularniji.

- Što se tiče prvomajskih praznika, tu smo napravili malo kraće destinacije, više jednodnevnih izleta, Rumunija, Temišvar, to nam je onako najatraktivnije putovanje koje imamo za 1. maj - ističe Sofija Stevanović iz turističke agencije. 

I Bijeljina ima šta da ponudi onima koji se odluče da praznike provedu u ovom gradu. Aranžmani uključuju brojne atrakcije poput Etno - sela Stanišić, manastira Svete Petke, Svetog Vasilija Ostroškog i Tavne, kao i odlazak na obalu rijeke Drine.