latinica  ћирилица
22/04/2019 |  16:23 ⇒ 20:39 | Autor: RTRS

U Tesliću vanredna sjednica SO - odbornici osudili napad na Bogdanića (FOTO)

Teslićki odbornici oštro su osudili fizički napad na bivšeg ministra i aktuelnog poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dragana Bogdanića, te zatražili procesuiranje izvršilaca i otkrivanje nalogodavaca. Sjednici nisu prisustvovali načelnik Milan Miličević i odbornici SDS-a. Podrška Bogdaniću stigla i od građana na mirnom protestu koji je prethodio skupštini.

Paljevine automobila, prijetnje i verbalni obračuni, slika je u Tesliću posljednjih godina.

Sve je kulminiralo fizičkim napadom na bivšeg ministra i poslanika u PS BiH Dragana Bogdanića, nakon naraslih tenzija tokom referenduma o opozivu načelnika.

Odbornici ocjenjuju da je to moglo da naruši bezbjednost u gradu, te od nadležnih traže rasvjetljavanje slučaja i otkrivanje nalogodavaca.

- Imajući u vidu postojanje određenih saznanja potrebno je u potpunosti rasvijetliti ulogu u ovom događaju Dragutina Škrebića, Milana Miličevića i Slobodana Starčevića koji je pripadnik MUP-a, kao i eventualno učešće drugih lica - rekao je Miroljub Letić, predsjednik SO Teslić.

Mišo Stojanović, odbornik SNSD-a u SO Teslić istakao je da se nada da će svi zaključci da donesu rješavanje samog slučaja napada na Bogdanića i spuštanju tenzija na području opštine Teslić.

Teslić prije početka SO (Foto: RTRS)

Nasilje osuđuju ali povezanost sa ovim slučajem Škrebića i Miličevića demantuju iz njihovih stranaka.

To je razlog što odbornici SDS-a nisu prisustvovali sjednici ocjenjujući je bespotrebnom. Odsutan je bio i Socijalista Škrebić.

- Svima je već poznato da se ovdje radi o unutarstranačkim nesuglasicama i da je pozadina svega ovoga njihovi neraščišćeni računi - naveo je Milan Kasapović, odbornik SDS-a u SO Teslić.

Dobrila Dinić Malić, odbornica SP-a rekla je da ova partija strogo demantuje navode etiketiranja Dragitina Škrebića i OO SP-a u ovoj opštini kao nalogodovca fizičkog napada na Bogdanića.

Događaj je, prema riječima komandira Policijske stanice Teslić Miroslava Stankovića izazvao uznemirenost građana, ali nije ugrozio bezbjednost u gradu.

Skupštini je prethodio mirni protest građana koji su osudili napad na Bogdanića, koji je i predsjednik teslićkog SNSD-a.

Bogdanić, koga je 17. aprila fizički napao Teslićanin Ilija Pavlović, vjeruje u nadležne institucije.

Napadač je uhapšen i određen mu je pritvor. Tereti se za krivična djela tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti.