latinica  ћирилица
22/04/2019 |  16:32 ⇒ 23/04/2019 | 00:15 | Autor: RTRS

Preminuo policajac Slađenko Tubin, koji je teško ranjen kod Ljubije (FOTO)

Policajac Slađenko Tubin, na kojeg je u Gornjoj Ravskoj kod Ljubije sinoć pucao Marko Šabić, preminuo je noćas od zadobijenih povreda. Napadač koji je od ranije poznat policiji je uhapšen, a nakon saslušanja u Policijskoj upravi Prijedor predat je Republičkom tužilaštvu u Banjaluci.

Policija Republike Srpske ostala je bez hrabrog i poštenog policajca – istakao je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, u telegramu saučešća porodici Tubin.

Nakon što je Policijskoj stanici u Ljubiji, sinoć oko 19 časova prijavljeno porodično nasilje u kući Šabića, gdje je Marko Šabić nožem ubo oca Veselka, policajac Slađenko Tubin upućen je na intervenciju.

S obzirom na to da je Ljubija malo mjesto i da se međusobno poznaju, Tubin je pokušao mirnim putem da ubijedi Marka Šabića da se preda.

Foto: RTRS

- Međutim on je ignorisao njegovu molbu i iz lovačkog oružja. Policajac je pokušao da pobjegne, međutim on je i dalje pucao za njim - rekla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske.

Slađenko Tubin u prijedorsku bolnicu primljen je sa teškim prostrelnim povredama u predjelu stomaka.

Tim hirurga odmah ga je operisao.

- Na početku zahvata došlo je do zastoja srčanog rada i reanimacije, gdje je pacijent uspješno reanimiran i operacija je trajala oko tri i po sata - navodi Marko Beronja, dežurni hirurg u prijedorskoj bolnici.

Nakon što je premješten u jedinicu intenzivne njege, četredesetosmogodišnji policajac je preminuo.

Otac napadača Veselko Šabić, u stabilnom je stanju. Nakon zbrinjavanja u prijedorskoj bolnici, prebačen je na UKC Republike Srpske, radi nastavka liječenja. 

Foto: RTRS

Mještani Gornje Ravske u šoku su i kažu, ne pamte ovakvu tragediju.

- Kako neću biti šokiran? Kako na Uskrs da sin ubode oca, a potom uzme lovačku pušku i ubije policajca - kaže Dušan Vukić.

Porodica Šabić bila je uzor kažu komšije, što za počinioca ove nezapamćene tragedije nisu mogli da potvrde.

Nezvanično, Marko Šabić liječen je u nekoliko navrata na psihijatriji.

Foto: RTRS

- Nije smio dolaziti u kontakt sa alkoholom, a konzumirao ga je. Pored toga, koristio je tablete i eto šta je na kraju napravio - ističe Ivica Šolaja, jedan od komšija.

Protiv Marka Šabića je već jednom podnesen izvještaj zbog napada na službeno lice, ali nažalost nikada mu nije presuđeno.

- Pozivam građane da smire strasti u ovako neprimjerenim situacijama jer  dogodila se smrt mladog čovjeka koji je samo vršio svoju dužnost - naglašava Milenko Đaković, gradonačelnika Prijedora.

Telegram saučešća porodici policajca Slađenka Tubina uputila je predsjednica Srpske Željka Cvijanovićpremijer Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik

Iza Slađanka Tubina ostali su supruga i dvoje djece.

Sahrana stradalog policajca je u srijedu, 24.aprila u 14 časova na groblju u Brezičanima kod Prijedora.