latinica  ћирилица
22/04/2019 |  21:51 ⇒ 22:19 | Autor: RTRS

Zvezda je šampion ABA lige! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde vratili su krunu Јadrana u Beograd, pošto su u majstorici, u petom meču finala u naelektrisanoj amtmosferi prepunog "Pionira" savladali Budućnost (97:54).
Crvena Zvezda na tronu ABA lige - Foto: B92
Crvena Zvezda na tronu ABA ligeFoto: B92

Košarkaši Crvene zvezde od jeseni ponovo će u Evroligu!

To je epilog pet, ne kvalitetnih, ali po mnogo čemu specifičnih utakmica finalne serije ABA lige u kojoj su "crveno-bijeli" na kraju, ipak za koplje bili bolji od sastava iz Podgorice, vrativši tako krunu u Beograd, koja im je po mišljenju mnogih, nepravedno oteta prošle sezone.

Zvezda - Budućnost (foto: Aleksandar Petrović)

I majstorica u Beogradu startovala je onako, kao i prethodna četiri meča, serijom incidenata, ali ovaj put oni su prijetili da se utakmica možda odgodi, ili čak i ne odigra. Nekoliko desetina domaćih navijača upalo je na teren "Pionira" i fizički nasrnulo na gostujuće košarkaše tokom zagrijavanja. Incident je nekako smiren, ali igrači su otišli u svlačionicu, početak meča bio je neizvjestan, i tek poslije 60-ak minuta začula se pištaljka sudije Puhla, da utakmica može početi.

Nemanja Gordić (foto: Crvena zvezda MTS)

A, na parketu rapsodija domaćina! Sve je ulazilo "crveno-bijelima, prednost je iz minuta u minut rasla, do nevjerovatnih +40 u posljednjoj dionici susreta. Silno motivisani "crveno-bijeli" nisu spuštali gas sa papučice, dotukavši Budućnost kao niko do tada u ABA ligi, u finalnim susretima i da ne govorimo. Čak 16 trojki pogodili su košarkaši Zvezde, što samo pokazuje koliko su bili dominantni. I tek sada se vidi šta znači završiti prvi u regularnom dijelu sezone, jer prednost domaćnjeg parketa u ovakvim mečevima znači mnogo, neki bi rekli sve.

Crvena Zvezda na tronu ABA lige (foto: twitter.com/ABA_League)

Po četvrtinama je bilo 18:13, 29:8, 27:16, 23:17.

Za MVP-a finalne serije proglašen je sjajni Amerikanac i ljubimac "Delija" Vili Beron.

Slavlje u prepunom "Pioniru" moglo je da počne....