latinica  ћирилица
23/04/2019 |  12:44 ⇒ 15:22 | Autor: RTRS

Višković: Radimo na rješavanju ubistva Slaviše Krunića

Premijer Srpske Radovan Višković ocijenio je da je ubistvo Slaviše Krunića, koje se dogodilo sinoć u okolini Banjaluke, nedopustivo i dodao da će učiniti sve da se takvi slučajevi više ne dogode.

- Na terenu su i ministar policije i direktor policije i nadam se da će ovo ubistvo u toku današnjeg dana biti riješeno - rekao je Višković.

Višković je dodao da su se ubistva dešavala i ranije i da ih Vlada siguro neće moći sve da riješi, ali će učiniti sve da toga bude što manje.

- Sa rješavanjem ovog ubistva mi ćemo na neki način doći i do odgovora o čemu se radi u ovom slučaju. Ne možete od mene očekivati da vam kažem o čemu se radilo u ubistvu Krunića - rekao je Višković.

On je dodao da se radi o ubistvu jednog čovjeka, uspješnog privrednika i da je to gubitak za privredu Srpske, ali naročito za njegovu porodicu.

- Јa kao čovjek moram, i učiniću sve da ako treba u narednom periodu donesemo i izmjene zakonskih rješenja i preventivna djelovanja da do ovakvih i sličnih slučajeva više ne dođe - naglasio je.

Premijer je istakao da se radi na rješavanju slučaja i da je od ministra Lukača dobio informaciju da su neka lica, koja se dovode u direktnu vezu sa ubistvom Krunića, privedena.

- Samo privođenjem počinilaca ovog ubistva i rješavanjem slučaja mi ćemo poslati poruku građanima i razjasniti o čemu se radilo.