latinica  ћирилица
23/04/2019 |  15:52 | Autor: RTRS

Vukosavlje: Za izgradnju objekta administrativnog centra 318.000 KM

U Vukosavlju je danas potpisan ugovor o izgradnji zgrade opštinskog administrativnog centra, za šta su Vlada Republike Srpske i opština obezbijedile 318.000 KM.
Vukosavlje:  Borislav Rakić i Đuro Vinković - Foto: SRNA
Vukosavlje: Borislav Rakić i Đuro VinkovićFoto: SRNA

Ugovor su potpisali načelnik opštine Borislav Rakić i direktor preduzeća "Vinković" iz Orašja Đuro Vinković, a riječ je o izgradnji objekta od 820 metara kvadratnih.

Navodeći da je rok za završetak radova 90 dana od uvođenja izvođača u posao, Rakić je precizirao da su 238.000 KM obezbijedili Vlada Repbulike Srpske i Republički fond za zaštitu životne sredine, a da je opština izdvojila 80.000 KM.

- Radovi će početi nakon rušenja starog objekta u koji je smješten dio opštinske administracije - rekao je Rakić novinarima, dodavši da je izgradnja objekta prva faza projekta "Izgradnja i opremanje opštinskog administratvinog centra" za čiju će realizaciju biti potrebno ukupno milion KM.

Rakić kaže da će realizacija ovog projekta povećati efikasnost rada lokalne administracije, te da će biti smanjeni troškovi rada, posebno grijanja koji bi bili niži i do 70 odsto od dosadašnjih.

Istakavši pozitivna iskustva u realizaciji projekata u Vukosavlju, Vinković je rekao da se nada da će radovi na izgradnji novog objekta u ovoj opštini biti završeni kvalitetno i u predviđenom roku.