latinica  ћирилица
25/04/2019 |  16:50 ⇒ 16:57 | Autor: TANЈUG

CG: Zaplijenjena veća količina oružja, uhapšeno petoro

Crnogorska policija je prilikom pretresa na 22 lokacije zaplijenila veću količinu oružja i municije, sredstava za komunikaciju, vozilo i uhapsila pet osoba.
Predmeti oduzeti u pretresima (Foto: Uprava policije) - Foto: vijesti.me
Predmeti oduzeti u pretresima (Foto: Uprava policije)Foto: vijesti.me

Pet osoba je uhapšeno nakon policijskih pretresa na ukupno 22 lokacije koje koristi 20 bezbjednosno interesantnih lica u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju.

Podgorička i danilovgradska policija uhapsili su L.R. (33), S.P. (19), Z.P. (46), E.T. (55) i R.I. (32) koji se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela: šest pištolja različite vrste i kalibra, dvije puške, više komada pištoljske i puščane municije, nekoliko okvira za municiju, šest elektronskih detonatorskih kapisli, 15 metara štapina, više komada sredstava za komunikaciju, pancir i vozilo, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni će biti uz krivične prijave privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Takođe, cetinjska policija podnijela je protiv dvije prekršajne prijave protiv dvije osobe zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Privremeno oduzete stvari i predmeti biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru, a o svim preduzetim mjerama i radnjama upoznat je nadležni tužilac. Kriminalistička obrada je u toku.